AKP 1 MİLYON DOLARA TEK BAŞINA YİNE İKTİDAR OLACAK

AKP 1 MİLYON DOLARA TEK BAŞINA YİNE İKTİDAR OLACAK

CHP'nin AKP'nin koalisyon dışında planladığı bir iktidar modeli daha olduğu iddiası gündeme bomba gibi düştü

TANESİ 40 MİLYON DOLARDAN 18 MİLLETVEKİLİ TRANSFERİ

Türk siyaset tarihinde geçmişte zaman zaman denenmiş milletvekili transferleri ile hükumet oluşturma seçeneği CHP bu iddiayı ortaya atıncaya kadar hiç akla gelmemişti. Ancak eğer iddialar gerçekse AKP tanesi 40 Milyon Dolardan toplam 720 milyon Dolara Mileltvekili transfer ederse muhalfet partilerinin öne sürdüğü, " Yolsuluklar yargılanacak, Erdoğan standart Cumhurbaşkanı olacak, Örtülü ödenek kesilecek, sarayı boşaltacak,barış süreci adı altında gizli kapaklı iş kalmayacak" şartlarının tümünden kurtularak tek başına iktidar olabilecek. Masrafları ile yaklaşık 1 Milyon Dolara mal olabilecek bu seçenek ise en akıllı iktidar yolu olacak. İşte konuya ilşkin ayrıntılar.

YENİDEN YARGILANMA KORKUSU BU YOLUDA MÜBAH KILAR MI

Günlerdir konuşulan milletvekili pazarı konusu nihayet ciddi ciddi tartışılmaya başlandı. AKP Genel Seçimde namusu ile alamadığı tek başına iktidarı milletvekili ile transfer edecek açıklaması CHP'den geldi. CHP Ge­nel Sek­re­te­ri Gür­sel Te­kin, An­ka­ra­’da­ki trans­fer ku­li­si­ni şöy­le an­lat­tı: “AK­P’­nin 258 milletve­ki­li var. İk­ti­da­rı­nı ko­ru­yabilmek için mu­ha­la­fet­ten 18 ve­ki­lin des­te­ği ge­re­ki­yor. Trans­fer pe­şin­de­ler.” Gürsel Tekin'nin açıklamasında  daha da vahim olan nokta AKP'nin bu projesi için çok büyük bir parayı gözden çıkardığını, gerekli kaynağın ise hazır olduğunu söylemesi oldu.

KAY­NAK SI­KIN­TI­SI YOK

Seçim sonuçlarının tek başına iktidar getirmemesi, milletin iradesi üzerinden pazarlıkları da gündeme getiriyor. Hangi koalisyon şeklinin yapılacağı henüz netleşmedi ama en çok korkutan senaryolardan biri 18 milletvekilinin AKP tarafından transfer edilmesi.

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AKP’nin tek başına iktidar olmak için her şeyi yapabileceğine işaret etti ve “Paralar Katar’da Azerbaycan’da hazır. Haram işadamları bu işe hazır” dedi. Tekin iddialarını şöyle sürdürdü:

KİMSE HAYSİYETİNİ PAZARA ÇIKARMAZ

“Bizim için namus kavramı çok değerlidir. Hiç kimsenin millet iradesiyle almış olduğu yetkiyi, milletin iradesini, kendi namusunu pazara çıkarabilecek aşağılık bir düşünce içinde olmasını düşünemiyorum. CHP’de asla olmaz ama MHP ve HDP’nin içinde de olacağına milyonda bir ihtimal vermek istemiyorum. Hiç kimse namusunu, şerefini, haysiyetini pazara çıkaracak durumda değildir. AKP iktidarda kalmak için sadece para ile değil başka şeylerle de insanları kıskaca alabilirler. AKP için ya iktidar ya iktidar. Ortası yok. Muhalefetin bedelinin ağır olduğunu biliyor. Her türlü kirli şeylere başvurabilir. Ama AKP için 30-40 milyon dolar hiçbir şey değil. Haram işadamlarının gelecekleri söz konusu. Haram işadamları bu işe hazır. Parada sıkıntı yok. Paralar Katar’da, Azerbaycan’da hazır.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı