AKOM'DA GECE YARISI 'KRİZ' TOPLANTISI

AKOM'DA GECE YARISI 'KRİZ' TOPLANTISI

Açıklama yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Marmara bölgesi için yapılan kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının ardından Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) gece yarısı kriz toplantısı yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı tarafından toplantıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Saat 23.00 de başlayan toplantı 01.00'da bitti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı Başkanlığı'nda yapılan toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Bulut, İSKİ Genel Müdürü Dursun Atilla Altay, İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Turgay Gökdemir, Fen İşleri Daire Başkanı Mustafa Özkan Dönmez, İSTAÇ Genel Müdürü Osman Akgül, İSKİ Genel Müdür Yardımcıları, Park Bahçeler Müdürleri ve Atık Yönetim Müdürü katıldı.

Toplantıda muhtemel şiddetli yağışlara karşı alınacak terdirler masaya yatırıldı. Ekipler gece sabaha karşı kanal temizlik çalışmaları yapacak. Yağmurun başlaması ile birlikte muhtemel riskli bölgelerde İtfaiye, AKOM, İSKİ, ATIK Müdürlüğü ekipleri kritik noktalarda hazır bekletilecek.

Genel Sekreter Hayri Baraçlı toplantıda, "Dünyada iklim değişikliği oluyor. Dolayısıyla İstanbul'da bu değişiklikten etkileniyor. Artık şehrimizde hortumlar görülmeye başladıysa bizde afetle mücadele çalışmalarımızı da günün şartlarına göre güncellemeliyiz. İtfaiye gibi 24 saat hazır bekleyen bir afet müdahale birimleri kurulması lazım. Bu konuda çalışmalarımızı gözden geçiriyoruz' dedi."

Kaynak:Haber Kaynağı