AKIN ÖZTÜRK'E DARP GİRİŞİMİNDE FLAŞ GELİŞME

AKIN ÖZTÜRK'E DARP GİRİŞİMİNDE FLAŞ GELİŞME

Dün gündemde çok tartışılan, başarısız darbe girişimi ardından tutuklanan Askeri Şura üyesi Orgeneral Akın Öztürk'e saldırıya ilişkin karmaşa devam ediyor.


Adalet Bakanlığı üçüncü defa “Akın Öztürk’e saldırı” açıklaması yaptı, bu sefer arbedeyi kabul etti.Bakanlık önceki açıklamalarında saldırı girişimini yalanlamıştı. Yeni açıklaması ise şöyle.

BİR TUHAF OLAY

Avukat Mehmet Sinan İnce, darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ü darp ettiğini iddia etti. Sinan İnce'nin Alaatin Çakıcı'nın, Erdoğan'a hakaret davasında avukatlığını yaptığı ortaya çıktı.

ALATTİN ÇAKICININ AVUKATI

Önceki iki açıklamadan farklı olarak Adalet Bakanlığı bu sefer yazılı bir açıklama yaptı ve "Avukat M.S.İ.’nin tutukluya saldırmak istediği, avukat görüş mahalli dışında bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarının olaya müdahele ederek Avukat M.S.İ’nin kurum dışına çıkarıldığı, olay ve adı geçen Avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı anlaşılmıştır" dedi. 

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Yazılı ve görsel medyada çıkan ‘A.Ö’ye ceza infaz kurumunda saldırı’ başlığı ile verilen haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

REKLAM YAPMAK İÇİN Mİ SALDIRDI

57a1fac467b0aa25f856d53b.jpg

02/08/2016 günü saat 16:10 sıralarında Ankara Barosuna kayıtlı Avukat M.S.İ.’nin Sincan Kampüsünde bulunan ceza infaz kurumuna gelerek ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme, Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme – FETÖ’ suçundan tutuklu olarak bulunan A.Ö. ile görüşmek istediği, adı geçen tutuklunun görüşmeyi kabul ettiği, avukat görüş odasında görüşme devam ederken aralarında tartışma çıktığı, Avukat M.S.İ.’nin tutukluya saldırmak istediği, avukat görüş mahalli dışında bulunan İnfaz ve Koruma Memurlarının olaya müdahele ederek Avukat M.S.İ’nin kurum dışına çıkarıldığı, olay ve adı geçen Avukat ile ilgili olarak Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın başlatıldığı anlaşılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile arz olunur.”

Kaynak:Haber Kaynağı