KOZA İPEK'TEN ÇARPICI AÇIKLAMA

KOZA İPEK'TEN ÇARPICI AÇIKLAMA

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında arama kararı verilen şirketlerin bağlı olduğu Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, yürütülen soruşturma hakkında Bugün Tv canlı yayınına telefonla...

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında arama kararı verilen şirketlerin bağlı olduğu Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, yürütülen soruşturma hakkında Bugün Tv canlı yayınına telefonla bağlanarak açıklamalarda bulundu. İpek, "Benim trafik cezam bile hayatımda olmadı. Ben dikkatli yaşadım. Ben medyamda yalan söyleyin, iftira atın diyecek hiçkimseyi tutmam. Kimseden de istemem. Ben kendi medyama 'Arkadaşlar, şu adamlara iftira atın; bu adamlara saldırın' diyebilecek birisi miyim? Bugüne kadar demedim, bundan sonra da demem" dedi.

koza_ipek_baskani_akin_ipek_ten_iddialara_cevap_h35077_16edf.jpg

Akın İpek, vakfına iddia edildiği gibi bir para gelmediğini savunduğu açıklamada şöyle dedi:

"Çok duygusal mesajlar, telefonlar aldım bugün. Sadece o telefonları almak bile insanın hayatında önemli bir yer oluşturuyor. Bugünkü baskın neden oldu biliyor musun? Az önce tutanak elime geldi. Üç tane madde var orada, baskın gerekçesi. Milyarlarca dolarlık şirketlere baskın yapıyorsunuz, yatırımcıların hepsinin aklı karışıyor. Baskının üç sebebi var. Bir tanesi Ereğli demir çelikten bizim aile vakfımıza 122 milyon lira bir para geldiğini iddia ediyorlar. Ben Ereğli demir-çelik'in ne kendisini ne sahiplerini ne uzaktan akrabalarını hiçbirisini tanımam, bilmem. Hayatımda görmedim. Benim vakfıma bugün ne oradan ne başka yerden bir kuruş para girmemiştir. Biz grup şirketi olarak kendi vakfımızı ayakta tutuyoruz. Benim böyle bir paraya da ihtiyacım yok. Vakfıma böyle bir para gelmesini isteyecek biri değilim. Bu kadar alçakça bir iftira ile böyle büyük bir şirkete baskın yapılır mı?"

"BASKIN YAPACAKSANIZ BANKAYA BASKINA GİDİN"

Kendisine ulaşan tutanaktan şirketi hakkında yapılan işlemlerin gerekçelerini açıklayan İpek, "İkinci konu da 7 milyar dolardan bahsediyorlar. Bu nedir biliyor musun? Şirketler paralarını belli vadelerde açma kapatma yaparlar. Yok böyle bir para kardeşim. Benim şirketimin hiçbir şekilde böyle parası yok. Niye bana baskına gelmişler biliyor musun? Bu 7 milyar doların Masak'a bildirip bildirilmediğini sormak için bana gelmişler. Bunu sormak için baskın yapacaksanız bankaya baskına gidin. Bankalar zaten bu parayı otomatikman bu tip paraları Masak'a bildirmek mecburiyetindeler. Bunun dışında benim tesislerimi basmak için hiçbir gerekçe yok" ifadelerini kullandı.

"'ŞU ADAMLARA İFTİRA ATIN, BU ADAMLARA SALDIRIN' DİYEBİLECEK BİRİSİ MİYİM?"

Söz konusu iddiaların iftira olduğunu öne süren İpek, "Buradan açık bir şekilde bütün kamuoyuna duyuruyorum. Benim trafik cezam bile hayatımda olmadı. Ben dikkatli yaşadım. Ben medyamda yalan söyleyin, iftira atın diyecek hiçkimseyi tutmam. Kimseden de istemem. İnsan hayatı bir tablo. O tabloda iyi insanlar var, kötü insanlar var. Alçaklar var, kahramanlar var. Sen kendi iradenle o tablo içinde yerini belirliyorsun. Oradaki resmini çekiyorlar. Hayat hikayenin bir sayfasına yapıştırıyorlar. Geçip gitmiyor, unutulmuyor daha sonra. Ben şimdi kendi medyama 'Arkadaşlar, şu adamlara iftira atın; bu adamlara saldırın' diyebilecek birisi miyim? Bugüne kadar demedim, bundan sonra da demem. En son toplantımızda ne dedim? Tarıkçım, bizim medyamızda böyle birisi var mı; sen de bana dedin ki yok. Zaten varsa o medyanın kapanması lazım" şeklinde konuştu.

"İFTİRA ATILIRSA BELGESİNİ 2 GÜN SONRA ÇIKARTIR, ÖNLERİNE KOYARIM"

Yasal olmayan hiçbir işe bulaşmadığını savunan İpek, sözlmerini şöyle sürdürdü:

"Hayatında trafik cezası olmamış bir adam, benim yurtdışında zaten Türkiye'deki bu madencilik sektöründeki sıkıntılardan dolayı önemli bir faaliyetimiz başlamış. Türkiye'de arama yaptığımız sahaların 3'te biri kadar şu anda burada sahada arama yapıyoruz. Yurtdışına kaçmak için benim gibi bir iş adamının ne gerekçesi olabilir? Neden kaçayım? Geçtiğimiz 10 yılda maden keşiflerimize baksınlar. Maden keşfettiğimiz sondajları dahil saklıyoruz. Bunların hepsini dosyaladık. Benim hesaplarımda resmi olmayan, yasal olmayan tek kuruş bulamazlar; bulamayacaklar. Bunu Türkiye'de kaç tane iş adamı söyler, bilmiyorum. Ama ben kendi müessesem için söylüyorum. Bir tek leke bulamayacaklar, bulamazlar. İftira atılırsa onun da belgesi 2 gün sonra çıkartır, önlerine koyarım. Çünkü ben dikkatli yaşadım. Bu tip hiçbir işe bulaşmadım."

"İNSANLIĞIN BİR ASGARİ SEVİYESİ VARDIR, ONUN DA ALTINA DÜŞMEKTİR BU"

Şirketine bir leke atıldığını ve bu lekenin tutmayacağını vurgulayan İpek, "Gücü eline geçiren insan; insanları yok etmeye, imha etmeye, susturmaya, işten attırmaya başlarsa hangi grup olursa olsun bunu sürdürebiliyor olmaz. Ben kendi grubumda da elimden geldiği kadar yaptığım iş dışında, ahlaki değerlere olan saygım dışında hiçbir şeye değer vermedim. Ben sadece insanların yapmış oldukları işe ve ahlaklarına bakıyorum. Çünkü başka insanlara saygı göstermeyen birisi kendi saygı görmeyi haketmez. Ben yarın utanılacak bir şey yapmam. Bunun için bir bedel ödüyorum şu anda. Mecbur ama bu bedeli de ödeyeceğim. Benim üzüldüğüm şey şu anda görmüş olduğumuz haksızlık. Benim grubuma bir para girişi olmadı. Bütün harcamalarımın hepsi de resmi. Resmi olmayan bir kuruş param da yok. Siz böyle bir şirkete leke atabilir misiniz? Tutmaz. Ben bunun aksini ortaya koyarım. Benim için şirket için grubum için akla hayale gelmeyen iftiralar. İnsaf be kardeşim. Ben bunları söyleyen insanlara yazıklar olsun diyorum. Bir insan yalan olduğunu, iftira olduğunu bile bile bu kadar masum bir insana bu kadar iftirada nasıl bulunabilir? İnsanlığın bir asgari seviyesi vardır. Onun da altına düşmektir bu" dedi.

"YASAL OLMAYAN PARA BULSUNLAR, ŞİRKETİ KENDİLERİNE HEDİYE EDECEĞİM"

Söz konusu iftiraların neden kendisine yöneldiği sorulan İpek, "Bu neye benzedi biliyor musun? İçinde oturduğunuz evin kapısını girip içeri girmeye benzedi. MASAK Başkanına da yazılı olarak soracağım. Benimle ilgili yürüttüğünüz soruşturmada benden isteyip de alamadığınız bir belge oldu mu? Ben her şeyi belgeleriyle dosyaladım. Benim şirketlerime herhangi bir ithamda bulunup da ispatlarlarsa bu şirketi kendilerine vereceğim. Bir kuruş kara para, yasal olmayan para bulsunlar, kaynak bulsunlar; şirketi kendilerine hediye edeceğim. 7 milyar Dolar'dan bahsediyorlar. 7 milyar Dolar'ın tamamını da onlara vereceğim. Yok böyle bir şey. Tamamen hayal mahsülü, boş bir iftira. Bir tane kara para bulsunlar, Allah beni kahretsin. Bütün şirketi kendilerine vereceğim. Benim şirketlerimde bir leke dahil gösteremeyecekler" diye yanıt verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı