Akillere Bandırma'dan Suç Duyurusu

Akillere Bandırma'dan Suç Duyurusu

TCK’nın 309. Maddesine muhalefet, TCK 319’a muhalefetle askerleri itaatsizliğe teşvik ile anayasayı ihlal etme suçlarını sıraladı. Akil insanların ilçedeki faaliyetlerine Global Gençlik Vizyon Derneği’nin yardım ve yataklık ettiğini ileri süren Narin, GGV

BU AKİLLER DE NE?  İÇ SAVAŞ MI VAR?

Bandırma’da Ramazan Narin adında bir vatandaş, ilçeyi ziyaret eden akil insanlar grubu için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Ramazan Narin dilekçesinde, akil insanlar grubundan Mustafa Armağan, Ali Bayramoğlu, Mithat Sancar ve Levent Korkut’un Bandırma Global Gençlik Vizyon Derneği’nde toplantı yapmalarına değinerek, “Türkiye’de iç savaş varmış gibi, iç barışı sağlamak adına yapılan etkinliği” sorguladı.

Narin suç duyurusunda, süreç ve Akil Adamlar Heyeti oluşturularak; görevi kötüye kullanma, yasa dışı terör örgütüne yardım ve yataklık etme, kanunlara uymamaya tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama, Türk Ceza Kanunu 283. Maddeye muhalefetle suçluyu kayırma. TCK’nın 309. Maddesine muhalefet, TCK 319’a muhalefetle askerleri itaatsizliğe teşvik ile anayasayı ihlal etme suçlarını sıraladı.

Suç duyurusunda bulunan Ramazan Narin, adı geçen akil insanlar ile dernek yöneticileri hakkında gerekli kovuşturmanın yapılmasını ve gereğinin yerine getirilmesini talep etti.
Dilekçede Genel Kurmay Başkanı, Mit Müsteşarı, Emniyet Genel Müdürü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın da suça doğrudan iştirak ettikleri belirtildi.
Akil insanların ilçedeki faaliyetlerine Global Gençlik Vizyon Derneği’nin yardım ve yataklık ettiğini ileri süren Narin, GGVD’nin yetkililerinin de işlenen suça ortak olduklarını kaydetti.