AKIL ALMAZ VURGUN

AKIL ALMAZ VURGUN

Herkesi dolandırmışlar...

TÜRKİYE'nin çeşitli illerinde balık üreten yaklaşık 30 firma sahibi, hem ihracat yapacağını hem de otellere satacağını söylerek ürünlerini satın alan firmanın, 15 milyon liraya yakın paralarını vermeyip kendilerini dolandırdığını ileri sürdü. Soğuk hava deposunda bulunan balıkların sahibi olarak görülen başka bir firma yetkilisi ise, kendilerinin de dolandırıldıkları iddiasında bulundu. Balık üreticilerinin başvurusu üzerine, icra müdürlüğünden gelen görevlinin de, depodaki mallarının dökümümü alıp ayrıldığı öğrenildi.

Aydın merkezli olarak kurulan firmanın yetkilileri, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan balık çiftliklerinin sahipleriyle görüşüp, ürünlerini satın almak istediklerini, bunları da işleyip bağlantı kurdukları ülkelere ve otellere satacaklarını anlattı. Önde gelen balık firmalarının ürünlerini sattıklarını da kendilerine referans olarak gösteren firma yetkilileri, yaklaşık 30 üreticiden 15 milyon liralık balık satın aldı.

MALLARINI SOĞUK HAVA DEPOSUNDA BULDULAR

Bir süre sonra paralarını tahsil edemeyen üreticiler, kendilerine ekonomik olarak zor günler geçirdiğini söyleyen alıcı firmanın, işlenmiş balıkları, kendilerinden aldığı fiyatın yarısına başka bir şirkete sattığını tespit etti. Türkiye'deki soğuk hava depolarında mallarını arayan üreticiler, sonunda balıklarının işlenmiş halde Bornova'daki soğuk hava deposunda olduğunu öğrendi. Üreticilerin avukatlarının girişimiyle icra müdürlüğünden gelen görevli, soğuk hava deposundaki balıkların dökümünü kayda aldıktan sonra ayrıldı. Buna tepki gösteren balık üreticileri, alacaklarına karşılık ürünlerin kendilerine verilmesi gerekirken icra görevlisinin bunu yapmadığını söyledi. Bu sırada, malların yeni sahibi olarak görülen firmanın genel müdürü Zafer Altınay da, soğuk hava deposuna gelip, ürünleri kendilerinin aynı firmadan satın aldıklarını ancak peşin ödeme yaptıklarını açıkladı. Altınay kendilerinin de aynı şirketten bir milyon 250 bin lira alacaklı olduklarını söyledi. Kendilerinin de dolandırıldığını dile getiren Altınay, savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını da ifade etti. Soğuk hava deposunun önünden mallarını almadan gitmeyeceklerini söyleyen üreticilerden İbrahim Biberoğlu, "Bizleri iyi bir pazar vaadiyle kandırdı. Paralarımızı alamadık. Sonra mallarımızın peşine düştüğümüzde onları burada başka bir firmaya satılmış gibi göstermişler. Bunlar bize göre, anlaşmalı satış yapmışlar, biz hakkımızı istiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı