Akil Adamlara Canlı Yayında Baskın !

Akil Adamlara Canlı Yayında Baskın !

Programa çıkan olaylar nedeniyle 40 ara verildi.


AKİL ADAMLARA CANLI YAYINDA SALDIRI 

Ülkücüler, Erzurum'da yerel bir televizyonda akil insanların katıldığı canlı yayını basmak istedi, ortalık karıştı.
 
Ülkücüler ile polis arasında arbete yaşandı. Programa çıkan olaylar nedeniyle 40 ara verildi. Akiller güvenlik önlemleri altında binadan çıkarıldı.
Doğu Anadolu Akil İnsanlar Heyeti kentte Sivil Toplum Örgütleri ve kanaat önderleri ile birlikte Simay Otel'de düzenlenen toplantıya katıldı.
Toplantının ardından heyette bulunan Prof. Dr. İzzettin Doğan, Ayhan Ogan ve Can Paker, Süleyman Demirel İş Merkezinin üçüncü katında bulunan ERT Televizyonunda Hüseyin Aslan'ın sunduğu 'Diyalektik' programına konuk oldu.
Aynı zamanda kentteki diğer bir yerel televizyon olan Can TV tarafından da ortak verilen program saat 21.00'de başladı. Program devam ederken, binanın birinci katında bulunan Ülkü Ocakları'nda bulunan grup yayının yapıldığı üçüncü kata çıkmak istedi. 
 
POLİSLE ARBEDE YAŞANDI 
 
Koridorda önlem alan Çevik Kuvvet polisi gençlerin önünü kesip yayın yapılan kata çıkmasına izin vermedi. Bu sırada polis ile grup arasında arbede yaşandı. Yaşanan arbede polis gruba biber gazı sıktı. Olayların büyümesi üzerine artan sesler nedeniyle yaklaşık 40 dakika canlı yayına ara verildi. 
 
Emniyet Müdürü Mustafa Elaman, heyet üyeleri İzzettin Doğan, Can Paker ve Ayhan Ogan'ı yoğun güvenlik önlemleri altında binadan çıkarıp kaldıkları otele götürdü.