AKİL ADAMLAR SARAYDA TOPLANDI

AKİL ADAMLAR SARAYDA TOPLANDI

Toplantıya katılanları getiren araçların hepsininde çok lüks olduğu dikkat çekti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akil İnsanlar Heyeti'yle bir araya geliyor. Toplantı, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde saat 12:00'de başladı. Toplantıya çok sayıda isim katılıyor. Daha önceki heyette yer alan tüm isimlere davetiye gittiği öğrenilirken katılımın yüksek olması bekleniyor. Kesin katılımcı listesini toplantı sonunda Başbakanlık açıklayacak. Toplantıya katılanları getiren araçların hepsininde çok lüks olduğu dikkat çekti.

ARACISIZ KONUŞMALI

Akil İnsanlar Heyetinde yer alan bazı isimler toplantı öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. En çarpıcı açıklamayı Gazeteci Oral Çalışlar yaptı. Çalışlar, Abdullah Öcalan dışındaki aktörlerin aracısız konuştuklarını belirterek, "Tek aracıyla konuşan Abdullah Öcalan. Abdullah Öcalan'ın da görüşlerini aracısız bir şekilde açıklamasıyla ilgili bir imkan yaratılmısanı isteyeceğiz " dedi.

"TOPLUM SÜRECE KATILMALI..."

Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Başkanı Can Paker de, bazı Akil İnsanlarla dar kapsamlı bir toplantı yaptıklarını hatırlatarak burada aldıkları kararları Başbakan Davutoğlu'na aktaracaklarıni söyledi.Paker, çözüm süreci ve Kobani üzerindeki görüşlerini açıklayacaklarını söylerine ekledi. Paker ayrıca, toplumun bu sürece katılmasını isteyeceklerini de söyledi.

"KATILMAYANLARIN SAYISI SINIRLI OLACAK"

Toplantıya katılan VAN Doğu Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Mehmet Uçum, toplantıya katılmayanların sayısının az olacağını iddia etti. Gönüllü yapılarda devam için gönüllülüğün olması gerektiğini söyleyen Uçum," İnsanlar buraya nasıl davet edildiler ve geldilerse ikinci davette de gelmeme hakları vardır. Ancak bunun sayısının 4-5 kişiyi geçmeyeceğini düşünüyorum " dedi.

İLGİLİ BAKANLAR DA KATILIYOR...

Toplantıya, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan ile İçişleri Bakanı Efgan Ala, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı