AKBİL DÖNEMİ KAPANIYOR

AKBİL DÖNEMİ KAPANIYOR

İstanbul’da şehir ulaşımında yıllardır kullanılan Akbil, yerini İstanbulkart’a bıraktı. Akbil, 31 Aralık 2014’ten sonra İstanbul ulaşımında geçerli olmayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şehir ulaşımında entegrasyonu sağlamak için yıllardır kullandığı Akbil (Akıllı Bilet) sistemi yerini yılbaşından itibaren İstanbulkart’a bırakıyor. Akbil, 2008 yılında toplu ulaşım için temassız kart teknolojilerinin kullanıma sürülmesi ile birlikte ikinci planda kalmıştı. 
 
“15 MİLYON İNSAN İSTANBULKART KULLANIYOR”
 
İETT Elektronikkart Yönetim Müdürü İsmail Durman 15 milyon insanın cebinde İstanbulkart taşıdığını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti;
 
“İstanbulkart’ın Akbil’e göre teknolojisinin daha gelişmiş olması, güvenli, temassız özelliği ve en önemlisi farklı alanlarda kullanılabilir olması yolcularımız tarafından da benimsendi. Dolayısıyla 15 milyon gibi bir sayıya ulaştık. Akbil çok az sayıda bir yolcumuzda kaldı. Son olarak bu yolcularımız 31 Aralık tarihinde İstanbulkart’a geçmesini istiyoruz. 31 Aralık’tan sonra İstanbul’da İstanbulkart’ı tek bilet haline getiriyoruz.”

AKBİL SAHİPLERİ ÜCRETSİZ KART ALABİLECEK

Vatandaşların İstanbulkart yükleme bayilerinden Akbil’lerini teslim etmeleri durumunda İstanbulkart’ı ücretsiz alabileceklerini belirten Durman, bayilere gitmek için vakit bulamayan vatandaşların başvuru dahilinde ücretsiz kargo ile ulaştırdıklarını söyledi.

 

karşı