'AK solcular'ın tweetlerine parti içinden tepki

'AK solcular'ın tweetlerine parti içinden tepki

AK Parti'ye CHP'den geçen ve parti içinde 'Ak solcular' olarak anılan AK Parti İzmir milletvekilleri Ertuğrul Günay ve Erdal Kalkan'ın eleştirisel tweet'leri, dikkat çekerken, bu durum, parti içinden de tepki görmeye başladı.

Kalkan'ın en son geçtiği, 'Zamanı geldiğinde kimsenin kuşkusu olmasın gereğini yaparım. Önce insan' tweet'i ile istifa imasında bulundu.

Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte altı yıl önce AK Parti'ye geçen CHP kökenli, İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, Gezi Parkı sürecine destek veren iktidarın anlayışını eleştiren tweet'leriyle dikkat çekti. Kalkan'ın tweet'leri teşkilatta "Harakiri yapıyor" yorumlarına neden oldu. Cep telefonunu sürekli kapalı tutan Kalkan'ın, yakın çevresinden istifayı düşünmediği öğrenildi.

Kalkan, şu tweet'leri attı:

'Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak', 'Özgür insan, örgütlü toplum, demokratik devlet', 'Zamanı geldiğinde kimsenin kuşkusu olmasın gereğini yaparım. Önce insan', 'Ben bu partiye demokrasiyi savunduğum için geldim. hala bu dünyamı yaşatıyorum. Hiç kimse bunu engelleyemez. Önce insan', 'Dağlarına bahar gelmiş memleketimin haberin var mı? Taş duvar demir kapı kör pencede. Önce insan', 'Yeter, söz gençliğin', 'Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var', 'Kimse şah değil pardişah değil. Önce insan', 'Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Kutsallar dışında herkes ve her hareket eleştirilebilir', 'Ortamı yumuşatalım. Herkes ama herkes kendini sorgulasın', 'Sıkılmış bir yumrukla hiçkimmse ile tokalaşamazsınız', 'Ben hala sosyal demokratım. Her çeşit baskı ve dayatmaya karşıyım', 'Taksim'in AVM'ye ihtiyacı yok', 'Müslüman olmak sadece ritüellerine sahip çıkmak değlidir. Haklara, halka emeğe ve doğaya sahip çıkmaktır'

'SANIRIM TWEET ATARKEN KENDİNDE DEĞİLDİ'

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın twitter mesajlarının ardından, ona yakın Erdal Kalkan'ın da Gezi Parkı eylemlerine verdiği destek twitleri, bazı AK Parti'li milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, yaptığı yazılı açıklamada, partiye karşı oyun oynandığını, parti içinden birilerinin de buna çanak tuttuğunu belirterek, "Başkası bize krallık verse biz burada sıradan üye olmayı tercih ederiz. Kıblemiz hiçbir zaman değişmez. İçimizdeki bazı arkadaşlarımız herhalde o kadar rahatsız olmuşlar ki, kendilerini küçük birkaç toplantıda ve sosyal medyada ifade etme gereği hissetmişler. Ne oldu, ne değişti de bu noktaya geldiler? Başbakan dün neyse bugünde o. Kusura bakmasınlar ama Başbakanımızı kimseye yedirtmeyiz. Herhalde o tweetleri atanlar kendinde değildi ve öyle zannediyorum ki, ilgi ve alaka görmediği hissine kapılmış ve oluşan bu çatışma ortamından beslenip dikkat çekme çabalarına giriyor" dedi.

'TWEETLER GARİP'

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ise "Tweetler garip ama tecrübeli siyasetçi, bir bildiği vardır. Ne yapmaya çalıştığını anlamadım. Gerçi partimize renk katan biri" diye konuştu.