AK SARAY'IN TEMİZLİK MALİYETİNE İNANAMAYACAKSINIZ

AK SARAY'IN TEMİZLİK MALİYETİNE İNANAMAYACAKSINIZ

Ak Saray'ın yıllık temizlik maliyetinin 104 milyon TL olduğu ortaya çıkarken Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "bırak kirli kalsın" açıklamasında bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Kaçak Sarayın kirliliği temizlense de yarattığı hukuksal kirliliği temizlenemez” derken, yıllık temizlik maliyetinin 104 milyon TL olduğunu söyledi.

Candan, “Günlük temizlik, aylık temizlik ve cephe temizliklerini dikkate aldığımızda aylık temizlik gideri 4,5 milyon TL yıllık 52 milyon TL. Böyle bir binada normal şartlarda yılda iki kere dış cephe temizliği yapılır onu da eklediğimizde yıllık olarak Kaçak sarayın mekansal kirliliğinin temizlenmesinin bedeli 104 milyon TL. Bu maliyetler hesaplanırken, kaçak camii,kaçak kongre merkezi ve kaçak konutların metrekare alanlarını hesaba katmadık. Kaçak Sarayın yarattığı mekansal kirlilik  yüksek rakamlarla temizlense de yarattığı hukuksal kirliliği, yer seçimi kirliliği ve lüks şatafat içerisindeki harcama kirliliğinin temizlenmesi mümkün değil, bu kirliliğin temizlenmesinin parasal karşılığı yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı