"Ak Saray" İnşaatına Bir Milyar

"Ak Saray" İnşaatına Bir Milyar

TÜRK MİLLETİ KÖTÜYE ALIŞTI

Türkiye'de 10 yıldır her geçen gün daha az şaşırdığımız olaylara şahit oluyoruz. TC. siliniyor, andımız kaldırılıyor,karma eğitim kaldırılma çalışmaları yapılıyor, Kürtlere demokrasi adı altında, kardeşlik kavgası kaşınıyor, Atatürk'ün kanunla Millete bıraktığı mirasa saraylar yapılıyor, Ormanlar yok ediliyor, dereler yağmalanıyor. Ve Milletçe kötüye alışıyoruz. İşte o alıştığımız ve artık şaşırmadığımız haberlerden biri daha.

"AK SARAY'A" BİR MİLYAR BÜTÇE

Başbakan Erdoğan’ın, Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yaptırdığı, “Ak Saray” diye de adlandırılan Beyaz Saray benzeri Başbakanlık Sarayı’nın 1 milyar liraya çıkacağı iddia edildi. Erdoğan’ın el koyduğu Vahdettin Köşkü’nde ise hem tarih hem de doğa katliamı yapıldı. 
Sözcü’den Hande Zeyrek, Bora Erdin ve Veli Toprak’ın haberinde yer alan bilgilere göre; AOÇ’deki Orman Genel Müdürlüğü binasının yıkalmasıyla 150 dönümlük bir alanda yapılan Başbakanlık Sarayı’nın kaba inşaatı tamamlandı. Başlangıçta 300 milyon liralık bir bütçe öngörülen saray için yapılan harcamalar 650 milyon lirayı buldu. 2014 yılında tamamlanması beklenen binanın 1 milyar liraya çıkması bekleniyor.
 
KALE GİBİ SURLARLA ÇEVRİLECEK
 
Selçuklu mimarisinden esinlenilerek yapılan binanın etrafı duvarlarla çevrilecek. Binaya başbakan özel bir tünelden girecek. Personel ve ziyaretçilerin ayrı kapıları kullanarak giriş yapacağı binanın tüm çevresi özel kameralarla donatılacak. Binanın bazı bölümlerine girişler parmaz izi ya da göz okuma sistemiyle olacak.
 
Binanın ikinci katında olağanüstü durumlarda kullanılmak üzere bir harekat merkezi kuruluyor. Hükümet doğal afet, terör gibi özel durumlarda burada toplanacak. 
 
TARİHİ ESERLER BİLE YIKILIYOR
 
Dolmabahçe Sarayı’nın bir bölümü çalışma ofisine dönüştüren Başbakan Erdoğan’ın Çamlıca’daki saray yavrusu evinden rahatça gidip gelebilmek el koyduğu Çengelköy sırtlarındaki Vahdettin Köşkü de çalışma ofisine dönüştürülüyor.
 
Köşkün çevresi 15 metre yüksekliğinde güvenlik duvarı örülürken, köşkün bahçesinde imarlı; yani inşaat yapılabilecek alan 10 bin metrekareden 30 bin metrekareye çıkartıldı. Köşk yıkılıp yeniden yapıldı. Koruma altındaki tarihi eser yıkılıp yeniden yapılıyor. Köşkün soğan biçimindeki kubbesi yok edildi. Köşkün içinde yerin altına 15 kat yapıldığı belirtiliyor. Toprağın 50 metreyi aşkın bir biçimde oyulması nedeniyle Çengelköy Mezarlığı’nda çökmeler oluştu.
 
 
Vahdettin’in tahta çıkmadan önce oturduğu köşkün bahçesinde inşaat nedeniyle başta fıstık ağaçları olmak üzere çok sayıda ağaç kesildi. Köşkün yıkılıp yeniden yapılması nedeniyle yep yeni ve aslıyla hiçbir ilgisi olmayan bir görüntü çıkarken, yapılan inşaata tam 150 milyon lira harcandığı belirtiliyor.
 
HERŞEY GİZLİ KAPAKLI YÜRÜYOR
 
Köşkün bulunduğu korunun içinde yer alan Köçeoğlu ve Kadın Efendi köşkleri ile bahçelerinde yer alan Ağalar Dairesi, bahçıvan evi, limonluk, havuz, kameriye gibi birçok yapıda yenileniyor. Bu binaların devlet konukevi olarak kullanılacağı belirtiliyor.
 
Bu işlerin ne zaman ihale edildiği, ihalenin hangi şirkete verildiği, fiyatının ne olduğu konusunda hiçbir bilgi sızdırılmıyor. Vahdettin Köşkü’nün yıkılıp yeniden yapılmasına karşın çevresinde, yasal olarak asılması zorunlu olan ve üzerinde projeyi kimin çizdiği, işi kimin üstlendiği, kontrolünü kimin yaptığı, ihale bedeli gibi bilgilerin yer alması gereken tabela da yok.
 
İŞTE ERDOĞAN’IN “MİLLİ İRADE”YE SAYGISI
 
Başbakan Erdoğan, hem AOÇ’de saraya hem de Vahdettin Köşkü ve çevresindeki inşaatlara ilişkin soru önergelerini de yanıtlamıyor. Yani işine geldiği zaman “milli irade”, “milli iradeye saygı” diye bas bas bağıran, halkın hizmetkarı olduğunu söyleyen, her şeyi halkı için yaptığını savunan Erdoğan, sanki saltanat ilan edercesine yaptığı başına buyruk, tam dayatma türü işleri halktan saklıyor, halkın milletvekillerini de yani “milli irade”yi de hiçe saymayı sürdürüyor.