Ak saçlı yönlendirdi, ülkücüler saldırdı!

Ak saçlı yönlendirdi, ülkücüler saldırdı!

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşanmıştı. 4 öğrenci yaralandığı olayda kışkırtan bir kişi ortaya çıktı

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kampüsü'nde bir öğrenci grubunun basın açıklaması yaparken, karşı grup öğrencilerin sözlü saldırıda bulunmuş günboyu gerilim yaşanmıştı. Olayları kışkırtan bir kişi ortaya çıktı.

CHA'nın haberine göre olay şöyle gelişti. Güvenlik önlemlerinin alındığı kampüste toplanan öğrenciler, daha sonra Aşağı Yoncalık semtine inerek burada bir süre bekledi. Slogan atan öğrenciler, yeniden fakülteye doğru yürüyüşe geçti. Fakülte binası önünde toplanan diğer gruba konuşan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Erzurum İl Başkanı Abdullah Kırmacı, gruptakilerden dağılmalarını istedi. Daha sonra fakülte kantininde karşılaşan karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Çıkan kavganın ardından kampüse çevik kuvvet ekipleri ve TOMA sevk edildi. Fakülte önünde toplanan iki grup arasında da arbede yaşandı.

Polis ekiplerinin, çevrede toplanan vatandaşlara duyarlı olmaları ve öğrencileri tahrik etmemeleri yönündeki uyarıları ise sonuçsuz kaldı.

AK SAÇLI KASKETLİ TAHRİK ETTİ
Özellikle ismi henüz tespit edilemeyen ak saçlı kasketli yaşlı bir vatandaşın öğrencileri üniversiteye girmeleri yönünde yönlendirmesi ve gazetecilere yönelik saldırgan tavrı dikkatlerden kaçmadı. Birbirlerine taş atan grubu dağıtmak için polis ekipleri, göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Kavga sırasında darp edilen 4 öğrenciyi almak için kampüs içine gelen ambulans, taşlanıp yumruklandı. Yaralılar daha sonra özel tim aracı ile çıkartılırken, bu sırada olay yerindeki göstericiler; 'polis arabasının içinde kaçırıyorlar' diyerek ortamı hareketlendirdi. Özel tim aracı da saldırıdan nasibini aldı.

Karşıt grupların kavgasında 4 öğrenci yaralanırken, olayda bir gazeteci de darp edilip, kamerası hasar gördü.