AK Partili vekillerden Topbaş'a ''Gezi'' tepkisi!

AK Partili vekillerden Topbaş'a ''Gezi'' tepkisi!

Gezi protestoları sürecinde İstanbul'da Topbaş ile biraraya gelen AK Partili vekiller, Başkanı eleştiri bombardımanına tuttu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, Gezi parkı eylemlilik sürecinde İstanbul'da biraraya geldiği AK Parti İstanbul Milletvekillerin'den sert eleştiriler aldığı ortaya çıktı. Topbaş'ın bazı vekillerin "süreci yönetemeyerek Başbakan'ı hedef haline getirme" eleştirilerine karşı kendisini "Bana bir talimat verilmedi ki" sözleriyle savunduğu ancak bu savunmanın vekilleri daha da sinirlendirdiği öğrenildi. 


Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve kısa zamanda Türkiye'ye yayılan protesto eylemleri sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile AK Parti'nin İstanbul Milletvekillerinin yaptığı görüşmede gergin anlar yaşandığı bildirildi. 

"SINIFTA KALDINIZ"

Edinilen bilgiye göre toplantıda AK Partili vekiller görüşmede Topbaş'ı "süreci iyi yönetememekle" eleştirdiler. Olayların yayılmasına, ilk günlerdeki polisin orantısız güç kullanımının yol açtığını savunan bazı AK Partili vekiller, şu görüşleri dile getirdiler: 


"Gezi Parkı'nda çevre duyarlılığı ile başlayıp, daha sonra farklı boyutlara ulaşan eylemlerde sizin ve Vali Bey'in yaptığı hataların büyük etkisi oldu. O süreçte eylemcilerle irtibat kurulup, kamuoyuna projelerle ilgili tatmin edici bilgi verilip yapılmak istenen ne anlatılsa, yatıştırıcı açıklamalar yapılsa iş çığrından çıkmazdı. Hem siz hem de Vali Mutlu süreci iyi yönetemediniz. Bu anlamda tam anlamıyla sınıfta kaldınız. Taksim ve Gezi Parkı'ndaki projeler doğrudan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sizin yönetim ve yetki alanınıza giriyor. Çevre duyarlılığı ile oraya gitmiş, çoğunluğu apolitik o gençlerle daha işin başında diyalog kurup bir çay içseniz, dertlerini dinleseniz olaylar bu şekilde gelişmezdi. Bunu yapması gereken kişi sizdiniz. Ama yapmadınız. İşi Başbakan'a bıraktınız. Neden Başbakan'ı bu konuda muhatap ve hedef haline getirdiniz?" 

"BANA TALİMAT VERİLMEDİ Kİ"

Topbaş'ın eleştiri ve tepkiler üzerine kendisini "Bana bir talimat verilmedi ki" sözleriyle savunduğu öğrenilirken, bu yanıta bazı vekillerin "Sen seçilmiş belediye başkanı değil misin ne talimatı?" sözleriyle daha sert tepki gösterdiği belirtildi.

Bu arada Bölge milletvekilleri arasında Topbaş'ın yerel seçimlerde yeniden aday gösterilme şansının azaldığı konuşulurken 3. köprüye "Yavuz Sultan Selim" isminin verilmesinin ardından başlayan tartışmalar sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi dillendirilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın da bu ilden adaylığa sıcak bakmadığı iddia ediliyor.