AK Parti'de itiraz

AK Parti'de itiraz

AK PARTİDiyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, BDP ve bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için fezlekelerin Meclis'e gelmesinin ardından, milletvekilerinin dokonulmazlıklarının kaldırılmasına karşı olduğunu söyledi.

Oyunun renginin belli olduğnu belirten Ensarioğlu, "Hala 1994'teki kötü tercübenin tahribatını bu ülke silebilmiş değilken yeni baştan böyle bir görüntünün olması bölgede insanların 'acaba etnik kimliklerinden dolayı mı bu muameleye tabii tutuldukları' gibi bir şeye kapılması ve bu bir ayrışmayı ve bölgede gerginliği arttırır" dedi.

Ak Parti Diyarbakır Miletvekili Galip Ensarioğlu, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lılarla kucaklaşan BDP'li ve bağımsız milletvekillerinin dokunulmazlıklarını isteyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüş ayrılığını dile getirdi. Milletvekilerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının Türkiye'nin çıkarına mı, zararına mı diye tartışılması gerektiğini belirten Ensarioğlu, "Sayın Başbakan Türkiye cumhuriyeti Başbakanı'dır ve milletin beklentilerini, taleplerini karşılamakla mükelleftir. Bu anlamda önemli mevzuları, toplumdan karşılık bekleyen konuları tartışmaya açıyor. Bu mevzuda özellikle o kucaklaşma görüntüleri toplumda çok ciddi infiale yolaçmıştır ve ardından bu dokunulmazlık mevzuları gündeme gelmiştir. Bunu tartışmaya açıyor. Dokunulmazlık konusunda her siyasi partinin farklı fikirleri var. CHP sadece kürsü dokunulmazlığı diyor, MHP terör konusundaki dokunulmazlıkları tamamen kaldıralım diyor" dedi.

DOKUNULMAZLIKLARIN KALKMASI AYRIŞMAYA YOLAÇAR

AK Parti Milletvekili Ensarioğlu, kendi içlerind ede bu konuyu tartıştıklarını belirterek, şöyle dedi:
"Biz içimizde de bu mevzuyu tartışıyoruz. Ben dokunulmazlığın olması gerektiğini savunanlardanım. Bu mevzuda BDP'lilerin o kucaklaşmasında toplumda yarattığı gerginlik ve siyaset üretirken, maalesef çözüm üretmek yerine toplumu gerdikleri malum. Ama bütün bunlara rağmen bu dokunulmazlıkların kaldırılması ülkenin menfaatinemi zararına mı olur bunu tartışmak lazım. 1994'te kötü bir tercübe yaşadık. 

Hala 1994'teki kötü tercübenin tahribatını bu ülke silebilmiş değilken yeni baştan böyle bir görüntünün olması bölgede insanların 'acaba etnik kimliklerinden dolayı mı bu muameleye tabii tutuldukları' gibi bir şeye kapılması ve bu bir ayrışmayı ve bölgede gerginliği arttırır. Milletin temsilcileri yasama görevi yürütürken hiç bir kaygı ve korku içinde olmaması gerekir ve özgürce bu görevlerini ifa etmeleri gerekir. Ama bu hiç kimseye bir imtiyazda sağlamıyor. Eğer bir suç işlemişseniz döneminiz bittiğinde bu suçun hesabını zaten veriyorsunuz. Ama, yasama dönemi görevini yürütürken böyle bir kaygı içinde olmamanız gerekir. Çünkü bunun ardı arkası gelmeyebilir. Bu ucu açık bir şeydir. O yüzden ben dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğumu söyledim. Ama benim gibi düşünmeyende var. Bu konu tartışmaya açılmıştır sadece,"

OYUMUN RENGİ BELLİDİR

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Meclis'te oylama yapılması halinde kendi oyunun renginin belli olduğunu belirten Ensarioğlu, "Mesele benim değil. Ben düşüncemi açıkladıktan sonra benim oyumun rengi de bellidir. Ama, mesele bu önemli mevzuların ülkenin geleceğini ilgilendiren ve bu sorunun çözümüne zarar verecek bir takım sorunları birlikte getirecekse bu anlamda tartışmak lazım. Yoksa bir şahsın oyunun ne olacağı çok önemli değil" dedi.

SİLAHLI ŞİDDET İÇİN PROAĞANDA MALZEMESİ OLUR

Ensarioğlu, 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasının silahlı şiddeti savunan PKK'nın, silahlı şiddetine gerekçe oluşturmasında propaganda aracı olarak kullanacağını söyledi. Ensarioğlu, "Bugün Türkiye'nin demokratik ortamında silahlı şiddetin izah edilebilecek hiç bir tarafı yoktur. Türkiye'de bütün mevzularımızı, var olan sorunlarımızı siyaseten konuşabileceğimiz bir siyasi zemin mevcuttur. Ama, örgüt her defasında bu gerginlikten faydalanarak silahlı şiddetine gerekçe oluşturuyordu. Siyasi alana yapılan bu tür müdahalelerde örgütün silahlı şiddetine gerekçe oluşturmasında bir propağanda aracı olarak kullanılır tabiki" dedi.

DOKUNULMAZLIKLARLA İLGİLİ PARTİ'DE FARKLI DÜŞÜNCELER VAR

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili Ak Parti içinde kendisi gibi düşünenlerin de bulunduğunu kaydeden Ensarioğlu şunları söyledi:
"Ak Parti yüzde 50 oyu olan Türkiye'de bütün toplum kesimlerini temsil eden bir parti. Bu anlamda çok farklı düşünceler var. Benim gibi düşünenlerde var farklı düşünenlerde var. Bunun ülkeye ve bu sorunun çözümüne vereceği zararı düşünenler var, bunun doğru olmayacağını düşünenler var kaldırılması gerektiğini düşünenler devar. Kürt, Türk fark etmez. Bu ülke neticede hepimizin. Bu ükede rahatsızlık yaratacaksa bundan herkes zarar görecek. o anlamda Batı'da da bir çok milletvekilleri farklı düşünüyor. Sadece Kürt milletvekili olarak değerlendirmemek lazım" dedi.