AK PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ

AK PARTİ'DE İSTİFA DEPREMİ

.

 AK Partili belediye başkanları istifa etti

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'ne bağlı Yarpuz ve Süleymaniye Belde Belediye başkanları AK Partili Doğan Erdem ve Durmuş Ali Şener, partilerinden istifa ederek MHP'ye katıldı.

Akseki'deki ilk istifa haberi, Yarpuz Beldesi'nden geldi. Belde Belediye Başkanı Doğan Erdem, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Özdilek ve Akseki Belediye Başkan adayı İsmet Uysal'ın seçim sürecini iyi yönetemediğini iddia etti. Bu nedenle istifa kararı aldığını anlatan Erdem, "İlçe başkanı ve belediye başkan adayı seçim sürecini iyi yönetemediğinden partide kaos yaratıldı. Üyelerimizi ve diğer belediye başkanlarımız üzüldü. Partideki rahatsızlığımdan dolayı istifa ettim" dedi.


YÜZDE 95 OYLA SEÇİLDİM


Kendisinin 2009 yılında yerel seçimlerde yüzde 95 oy alarak belediye başkanı seçildiğini de hatırlatan Başkan Erdem, bundan sonra MHP çatısı altında siyasete devam edeceğini söyledi. Kendisiyle birlikte bazı belediye meclis üyeleri ve partililerin de istifa ettiğini vurgu yapan Erdem, "Bu istifa süreci bireysel bir karar değil. Bu istifa, çıkar, menfaat, makam için değildir" dedi.


SÜLEYMANİYE BELEDİYE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

AK Parti'den diğer bir istifa ise Süleymaniye Beldesi'nden geldi. Belde Belediye Başkanı Durmuş Ali Şener, partisinden istifa ettiğini söyledi. MHP çatısı altında siyaset yapacağını anlatan Şener, yaşanan sürecin kendisini bu kararı almaya ittiğini söyledi. Ak Parti'den istifa eden Doğan Erdem ve Durmuş Ali Şener'e törenle parti rozeti takıldı. Yarpuz Belediye Başkanı Doğan Erdem, MHP'den Akseki Belediye Meclis üyesi adayı oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı