AK PARTİ SEÇİM OTOBÜSÜ KUNDAKLANDI

AK PARTİ SEÇİM OTOBÜSÜ KUNDAKLANDI

İl Başkanlığı kullanıyordu.

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından yerel seçimlerde kullanılan ve onarım için sanayiye götürülen seçim otobüsü, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.

Edinilen bilgiye göre, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar tarafından kullanılan seçim otobüsü, gerekli bakım ve onarımların yapılması için, 3 gün önce sanayi sitesine götürüldü.

Park halinde bekletilen otobüs, Yeni Oto Sanayi Sitesi'nde saat 22.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandı. Haberler.com'un haberine göre; sitenin güvenlik görevlileri tarafından fark edilen olayın haber verilmesi üzerine, itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Van Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, otobüs ve çevresinde detaylı inceleme yaparken, olay yerine gelen Van Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan da çalışmaları yerinde inceledi.

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, sanayi sitesine gelerek Karaaslan'dan bilgi aldı.

Karşılaştıkları manzara karşısında söyleyecek söz bulamadıklarını, büyük bir tahammülsüzlük durumu yaşadıklarını vurgulayan Kayatürk, şunları söyledi:

"2011 seçimlerinde kentte 4 otobüsle çalışırken de her gün otobüslerimize saldırılar düzenleniyor, camları kırılıyor, vatandaşlarımız tehdit ediliyordu. Öyle bir anlayış var ki, şu anda bunu anlamak imkansız. Sanayide tamir edilmeyi bekleyen seçim otobüsümüze bile tahammülleri yok. Böyle bir anlayış yerin dibine batsın. Otobüs yanabilir, kaza olabilir, ama en büyük problem tahammülsüzlük problemidir. Bugün Van'da ve tüm ilçelerinde insanlar bu tahammülsüzlükten yaka silkmektedir. Bu saldırılar bizi halkımızdan ayıramayacak. Belediye başkan adaylarımıza da saldırılar oldu, ama biz asla halkımızla kucaklaşmaktan vazgeçmedik. Bunların hesabını sandıkta da, yargıda da soracağız."

İnsanların artık, kan, gözyaşı ve şiddet istemediğini, çözüm süreciyle birlikte barışı sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini dile getiren Kayatürk, şöyle konuştu:

"Bölge insanı, 'artık bu anlayış bizim kaderimizin üzerinde oturmaktan geçsin' diyor. Yerel seçimler bitti ve bu otobüsümüz yerel seçimlerde kullandığımız otobüstü. Şu anda bir seçim yok. Tamir için burada bekleyen bir otobüsümüzdü ve onarımının ardından gönderilecekti. Ama buna bile tahammül edilmedi. Ama bilsinler ki biz hergün daha da güçlenerek halkımızın karşısına çıkacak, onlarla kucaklaşacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bütün yapılan saldırıları kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar biz hizmetlerimize, Van'ı kalkındırmaya devam edeceğiz."

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ise otobüsün geçen seçimlerde kullanıldığını ve tamir için sanayiye götürüldüğünü anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan saldırı tahammülsüzlüğün en belirgin göstergesidir. Başbakanımızın Van mitingine olan tahammülsüzlüktür. Başbakanımızın Van'da yaptığı açıklamaların ardından kentte olumlu bir hava vardı. Çözüm sürecinin olumlu bir şekilde sonuçlanması için çabanın devam edeceğinin açıklanması umutları arttırdı. Buna tahammül edemeyen kesimlerin gerçekleştirdiği bu saldırıyı şiddetli kınıyorum ve faillerinin en kısa zamanda bulunmasını istiyorum. İnşallah 10 Ağustos'ta halkımız cumhurbaşkanını seçecek ve gereken cevabı verecektir." 

Kaynak:Haber Kaynağı