"AK Parti Ak Görünümünü Yitirdi"

"AK Parti Ak Görünümünü Yitirdi"

Dünya basını son 24 saat içinde Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında ne analizlerde bulundu... İşte o analizlerden bir kaçı: "Erdoğan'ın "ustalık dönemi bitti.." "AK Parti Ak Görünümünü Yitirdi" "Türkiye'nin Bizans Skandalı"

Dünya basın son 24 saatte bakın Başbakan için ne yorumlar yaptı: 

FINANCIAL TIMES:

AK Parti ak görünümünü yitirdi. Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyi sallayan ve iktidarına büyük tehdit oluşturan yolsuzluk soruşturmasından silkinmeye çalışırken, bunu başlatan savcıya "saldırısını ikiye katladığını" yazıp soru-cevap kısmında "Bu Erdoğan'ın sonu mu" sorusunu cevaplıyor. Erdoğan'ın pazar günü yaptığı konuşmada sarf ettiği sözlerin "hükümetle yargı arasında yükselen gerilimi arttırabileceğini yazdı.  


THE WALL STREET JOURNAL:

Wall Street Journal gazetesi, 'Türkiye'nin Bizans Skandalı' başlıklı analizinde yolsuzluk karmaşıklığına dikkat çekerek soruşturmanın Başbakan
Erdoğan'ı tehdit ettiğini yazdı.


THE NEW YORK TIMES
:

İran Türkiye'nin yeni müttefiki mi? Bir rüşvet ve yolsuzluk skandalı Türkiye'yi krize soktu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otoritesine ciddi zarar verdi. Siyasi tartışmalar önümüzdeki yıl yapılacak ve Erdoğan'ın aday olması beklenen başkanlık seçimlerinden önce bitecek gibi görünmüyor. Türkiye 10 yıl boyunca Arap komşularıyla iyi ilişkiler geliştirdi ancak geçtiğimiz yıl Erdoğan'ın Ortadoğu politikaları yoldan çıktı. Ancak bugün ABD ve İran ciddi müzakereler içindeler. Türkiye de İran'la Batı arasında köprü olmanın faydalı yanları olabileceğini görüyor.


BLOOMBERG:


Türkiye'nin Erdoğan'ın "ustalık dönemi"nin bitmesine ihtiyacı var. Türkiye İslamı, demokrasiyi ve piyasa ekonomisini birleştirerek modernleşen Müslüman ülkelere bir model oluşturabileceği umudu sınavdan geçiyor. Başbakan Erdoğan ile eski müttefikleri arasındaki sert tartışmalar yoğunlaşıyor. Mali piyasalar korkmuş durumda, ülkenin hisseleri ve para birimini cezalandırılıyor. Savaş sadece Erdoğan'ın hükümetini tehdit etmiyor; aynı zamanda hukukun üstünlüğü dahil hayati kurumların sorgulanmasına neden oluyor. (...) Ülkesinin kaderi tek başına Erdoğan'a bağlı. İki iktidar dönemi boyunca Türkiye'ye iyi hizmetler yaptı. Yine aynı şekilde iyi hizmetler yapıp Türkiye'nin istikrarını ve artmakta olan refahını geri getirebilir.
Bunun için yapması gereken ise felaket niteliğindeki "ustalık dönemi"ni sona erdirmek.


TIMES:

Türk Başbakan uyardı: Vatan haini ağlar beni koltuğumdan etmek istiyor Times gazetesi için yazan Piotr Zalewsky, kaleme aldığı haberinde Türkiye'deki yolsuzluk skandalının ve parti içindeki uyuşmazlıkların Başbakan Erdoğan'ın "geleceğini tehdit ettiğini" yazıyor. Zalewsky, haberinin girişinde Türkiye'de üç bakanı koltuğundan eden rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla
tutuklamaların ülkenin "en kuvvetli adamı olan Recep Tayyip Erdoğan'a" yaklaşmaya başladığını yazıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı