Aile Bakanı Müjde Verdi; Kadına Şiddeti Bitiremeyiz !

Aile Bakanı Müjde Verdi; Kadına Şiddeti Bitiremeyiz !


BAKAN ŞAHİN: ŞİDDETİ AZALTIRIZ, AMA BİTİREMEYİZ
 
Yavuz KUŞDEMİR/ UŞAK, (DHA) - AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerinin gerçekte azaldığını, ancak algıda seçicilik nedeniyle artmış gibi göründüğünü söyleyip, "Daha önce kayıt dışı olan, üç maymunu oynadığımız toplumsal olarak halının altına süpürdüğümüz bir sorunu biz Ak Parti iktidarı olarak masanın üzerine açtık. Şiddeti azaltırız, ama bitiremeyiz" dedi. 
 
Ankara'dan Uşak'a karayoluyla gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Uşak Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde Vali Vekili Nevzat Ergün, Ak Parti Uşak milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay, Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Emniyet Müdürü Ogün Toprak, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Osman Küçük, UOSB Başkanı Ali Yıldırım ve daire müdürleri tarafından karşılandı. Rektör Prof. Dr. Çelik'i makamında ziyaret eden Bakan Şahin, üniversite hakkında bilgiler aldı. 
 
AİLE BAKANI MÜŞDE VERDİ "KADINA ŞİDDETİ BİTİREMEYİZ"

Yavuz KUŞDEMİR

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, aile içi şiddet ve kadın cinayetlerinin gerçekte azaldığını, ancak algıda seçicilik nedeniyle artmış gibi göründüğünü söyleyip, "Daha önce kayıt dışı olan, üç maymunu oynadığımız toplumsal olarak halının altına süpürdüğümüz bir sorunu biz Ak Parti iktidarı olarak masanın üzerine açtık. Şiddeti azaltırız, ama bitiremeyiz" dedi. 
 
İNTİHARLAR ARAŞTIRILACAK
 
Uşak'ta, istatistiklere göre erkek intiharlarının çok fazla olduğuna değinen Bakan Şahin, "İntiharlarla ilgili olarak Uşak'a özel bir araştırma yapmamız gerekiyor. Çünkü diğer şehirlerde genelde kadın intiharları daha fazla olur, ama Uşak'ta yaş durumuna bağlı olarak erkek intiharlarının fazla olması ciddi bir araştırma gerektiriyor. Ben şimdi talimat verdim bu konu araştırılacak. Başka bir üniversiteden destek gerekiyorsa da bu desteği vereceğiz" dedi. 
 
BAKAN ŞAHİN: "YALNIZCA YASA YETERLİ DEĞİL" 
 
Şiddetle mücadelenin sabahtan akşama çözülecek bir konu olmadığını ifade eden Bakan Şahin, "Çok ciddi bir zihinsel dönüşüm gerekiyor. Şiddetin panzeri tek bir yasa da değil. Sevgiyi, muhabbeti, hoşgörüyü, saygıyı sorumluluğu kadın erkek eşitliğini insan odaklı bakışı güncellememiz gerekiyor. Medyanın bu konudaki algıda seçiciliği 3. sayfanın manşet haber olması, toplumda 'Bu olaylar acaba aşırı mı artıyor' şeklinde bir algıya dönüşüyor. Oysa rakamlar bize bunun çok net bir şekilde azaldığını söylüyor. Bitecek mi? Hayat devam ettiği sürece şiddeti azaltırız ama bitiremeyiz" diye konuştu. 
 
KORUMA TALEPLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMA 
 
Aile içi şiddet konularında mağdur olanların korunmasına yönelik olarak ciddi bir çalışma içinde olduklarını sözlerine ekleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, "Koruma konusunda güvenlik güçleriye çok ciddi bir çalışmamız var. Hazırlanan yasa da polis ve jandarmanın çok ciddi sorumlulukları bulunuyor" dedi.
 
UŞAK'LA AKRABA OLUYOR 
 
Uşak'ta ziyaretlerini tamamladıktan sonra bir düğün törenine konuk olacağını belirten Bakan Şahin, "Gaziantep'ten halamın torunu bugün Uşak'tan bir kızımızla evleniyor. Uşak'tan öğretmen bir kız alıyoruz. Böylelikle Uşak'la kan bağını da güçlendiriyoruz" diye konuştu. 
 
ONURLU YÖNETİMİMİZ SAYESİNDE 
Ak Parti Uşak İl Başkanlığı'na geçerek partililere seslenen Bakan Şahin, "10 yıllık iktidarımız boyunca insan odaklı insana değer veren aldatmayan aldatılmayan yönetim sergiledik. Alnımız ak, başımız dik, ülkemize hizmetlere devam ediyoruz. Özellikle bakanlığım çerçevesinde baktığımızda yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza önemli hizmetler sunduk. En son olarak huzur evi projemizde Uşak'ta gerçekleştireceğiz. Yaşlılarımıza ve engelli kardeşlerimizin daha rahat bir ortamda, daha huzurlu bir şekilde ve aynı zamanda rehabilite edilerek yaşamlarını sürdürebilecekleri projeler hazırlıyoruz. En yakın zamanda bu projeler hayata geçecektir. Uşak bu bağlamda Türkiye'ye model olacaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onurlu yönetimi, çalışkan takımı sayesinde ülkemiz her geçen gün kalkınmaktadır" dedi.