AİLE: 5 YILDIR PKK'NIN ELİNDE TUTULAN OĞLUMUZU İSTİYORUZ

AİLE: 5 YILDIR PKK'NIN ELİNDE TUTULAN OĞLUMUZU İSTİYORUZ

Emine Erdoğan'a sesleniyorum; Oğlum PKK’ya yakınlığı olduğu iddia edilen bir futbol kulübünde futbol oynarken örgüt tarafından dağa kaçırıldı...

Belçika'da oturan Mardin'in Midyat İlçesi'nden Alptekin ailesi, Almanya doğumlu oğulları Halil Alptekin'in Anvers kentinde PKK’ya yakınlığı olduğu iddia edilen bir futbol kulübünde futbol oynarken örgüt tarafından dağa kaçırıldığını iddia etti. Anne Fahriye Alptekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan yardım istedi.

Belçika'nın Anvers kentindeki bir kasabada oturan Alptekin ailesi, 1991 doğumlu oğulları Halil Alptekin'in 2009'da PKK tarafından kaçırılarak Irak'a götürüldüğünü iddia etti. Oğullarına ulaşmak için birçok yol denediklerini söyleyen aile, örgütün oğullarını zorla dağda alıkoyduğunu ve teslim etmediğini söyledi.

"2010’DA OĞLUMU GÖRDÜM, GÖTÜRMEME İZİN VERMEDİLER"

Anne Fahriye Alptekin, oğlunun 2009 yılında PKK tarafından Irak'a kaçırıldığını, kenti çabaları ile 1 yıl sonra büyük bir uğraştan sonra onu görebildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Çocuğum ağlıyordu, 'Anne beni götürebilirsin, sen başarabilirsin' diyerek bana ağladı. Şu anda nerede olduğunu bilmiyorum. Beni gece götürdüler. Irak'ta bir kampa götürdüler beni. Orada çocuğumla görüştürdüler ama 'Alamazsın. Biz veremeyiz, bizden büyükler var gitmek zorundasın' dediler. Belçika'da Anvers'de 'Roj' (Güneş) isminde futbol takımı kurmuşlar, oğlumu oradan alıp götürmüşler, onunla beraber başka çocuğu da götürmüşler."

"HALİL. BENİM TEK OĞLUM"

Anne Fahriye Alptekin, evlerinde 5 yıldan bu yana yas bulunduğunu Almanya ve Belçika'daki insan hakları kuruluşlarına başvurduğunu ancak, yardım alamadığını ifade ederken, "Halil benim tek oğlum, o gittikten sonra bizim dünyamız yıkıldı. İlgili makamlardan Başbakandan, İmralı'ya da, Kandil’e de sesleniyorum; Oğlumu, Halil'i serbest bırakın. Oğlumu görmeye gittiğimde hüngür, hüngür ağladı, 'Gönüllü burada 'dediler. Gönüllü olsa ağlar mı ? Bana 'Anne beni götür' der mi Kaçırıldıktan sonra PKK yetkilileri geldi, 'Oğlunuz bizde' dediler. Remzi Kartal kendisi 'Oğlunuz bizde' dedi, 'Futbol oynamaya gitti' dediler. Biz şikayetçi olmayalım diye oyaladılar."

"TEHDİT ETTİLER"

Fahriye Alptekin, KCK'nın Avrupa sorumlularından Zübeyir Aydar'a, Kongra-Gel Başkanı Remzi Kartal'a, Eyüp Doğru'ya gittiğini anlatırken "Oğlum gönülsüzdür geri gelsin" dediğini belirtirken, "Herkes sizin gibi oğlunu isterse bu savaşı kim devam ettirecek" dediler. Eyüp Doğru bize, "Bu sizin için iyi olmayacak" dedi. Bu benim için bir tehdittir. Oğlum Halil için Başbakan’dan yardım istiyorum. BDP; gidip askeri alıyorsunuz, gidin benim çocuğumu da alın getirin. Hani Kürt halkının sesiydiniz, demokrasiden yanaydınız? oğlum gelmek istiyor gidin Halil'i de alın getirin, oğlum gönüllü değil, 2010'da daha çocuktu yaşı tutmuyordu götürdünüz oğlumu" diye devam etti.

Fahriye Alptekin, oğlunun elinden alınmasından sonra her yere başvurduğunu, kendisine "Bunun peşini bırakın yoksa başınıza iş gelir" denildinğini kaydederek, "Emine Erdoğan'a sesleniyorum. Siz de annesiniz. Ne olur bana yardım edin oğlumu alın getirin bana Halil'i serbest bırakın. Halil benim tek oğlumdu. Halil'im daha yemek yemesini bilmezken alıp götürdünüz, onun iradesi ne olabilir" dedi.

 

AİLE: 5 YILDIR PKK'NIN ELİNDE TUTULAN OĞLUMUZU İSTİYORUZ

AİLE: 5 YILDIR PKK'NIN ELİNDE TUTULAN OĞLUMUZU İSTİYORUZ

Kaynak:Haber Kaynağı