Ahmet'in Ölüm Haberini BBC ve Hürriyet Nasıl Verdi

Ahmet'in Ölüm Haberini BBC ve Hürriyet Nasıl Verdi

DAMDAN DÜŞTÜ İDDİASI

Ahmet Atakan'ın gaz bombası ile polis tarafından katledilmesinin üzerinden dakikalar geçerken, Hürriyet'in internet sitesinde skandal bir haber yayınlandı.
 
DHA imzası ile Hürriyet'in internet sitesinde yayınlanan haberde, Ahmet'i katleden polislerin rezil iddiasına yer verildi.
 
İşte o skandal cümleler:
 
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, gencin, yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtirken, polis, bir binanın çatısından Atakan’ın güneş enerjisi panelini atmak isterken düştüğü iddiasında bulundu.

OYSA BBC AYNI HABERİ BÖYLE VERDİ 


Hatay’ın Antakya ilçesinde, ODTÜ’den geçecek yolun inşasına karşı çıkan eylemcilere destek ve Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in faillerinin bulunması için düzenlenen gösterilere müdahale eden polis ve göstericiler arasında çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirdi.
Doğan Haber Ajansı, Antakya’da çıkan olaylarda başına polisin attığı gaz kapsülünün isabet ettiği iddia edilen 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın, kaldırıldığı Antakya Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybettiğini duyurdu.
İlgili Haberler
Tuzluçayır: Ankara'da cami ve cemevi protestosuna polis müdahalesi
ODTÜ'de yine polis müdahalesi
İlgili Konular
Türkiye, Gezi Parkı Eylemleri
DHA’nın aktadığına göre, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Ahmet Atakan’ın yakın mesafeden gaz kapsülüyle vurularak hayatını kaybettiğini belirtti.
Hastaneye kaldırılan Atakan’ın duran kalbinin tekrar çalıştırıldığı ancak kısa süre sonra tekrar durduğu bildirildi.
Ahmet Atakan’ın ölüm haberinin duyulmasından sonra hastanenin önünde büyük bir kalabalığın toplandığı belirtiliyor.
DHA, Ahmet Atakan'ın yakınlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir grup ile hastane önünde önlem alan çevik kuvvet arasında arbede çıktığını, polisin hastane önündeki kalabalığı biber gazı kullanarak dağıttığını aktarıyor.
Antakya’nın Armutlu mahallesinde akşam saatlerinde toplanan kalabalık ODTÜ’ye ve Tuzluçayır’daki eylemcilere destek sloganları attı.
Armutlu caddesinin giriş ve çıkışlarına protestocuların kurduğu barikatlara polisin TOMA ve Akreplerle müdahale ettiği belirtildi.
Armutlu'da toplanan kalabalık ODTÜ'ye destek sloganları atarken, polisin göstericilere gaz bombasıyla müdahale etmesi üzerine çıkan olaylarda çok sayıda kişinin de yaralandığı bildiriliyor.