Ahmet Türk'ten Tuhaf Açıklama ?

Ahmet Türk'ten Tuhaf Açıklama ?

"Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor"

Ahmet Türk'ten tuhaf açıklama

"Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor"

Ferit ASLAN - Bayram BULUT - SÜLEYMANİYE  
DHA 01.03.2013 15:21
 
 Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, basında, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili, "Tutanak ilgili tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Tutanakların gerçekle bir ilgisi yok gibi görünüyor" dedi.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP Genel Başkan Yardımcısı Gülten Kışanak, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Irak'ın Süleymaniye kentinde, sabah saatlerinde İslami Birlik Partisi'ni ziyaret etti. BDP heyeti, daha sonra Goran (Değişim) Haraketi Lideri Noşirvan Mustafa ile görüşmek üzere parti genel merkezine geldi. Türk burada, çözüm sürecindeki görüşmelere ait olduğu iddia edilen tutanaklarla ilgili açıklama yaptı.
 
Ahmet Türk, "Barış sürecinin kalıcı hale gelmesi için bütün gücümüzle çabalıyoruz. Tutanakların sızdırılmasını buradan öğrendik, bu tartışmaları spekülasyon olarak değerlendiriyoruz, araştıracağız, inceleyeceğiz. Süreci etkileyeceğini zannetmiyorum. Süreçte kararlıyız" dedi.
 
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise yaptığı açıklama ile, "Partimizden sızma sözkonusu değildir. Böyle bir anlayışımız da olmaz. Bu sürece komplovari bir yaklaşım ile yaklaşmayız. Bizim cephemizden sayın Başbakan'ı ve partisini zora sokacak bir komplovari bir gayri ahlaki duruş asla sözkonusu olmaz. Biz de bu notların basın mensuplarınca nasıl elde edildiğini araştırıyoruz. Sonuç elde edilirse açıklayacağız" dedi.