AHMET HAKAN'A SALDIRI ÖNCESİ SKANDAL

AHMET HAKAN'A SALDIRI ÖNCESİ SKANDAL

AKP ve Erdoğan'ı en çok eleştiren yazarlardan ve AKP'li yazar, milletvekili ve çok sayıda partili tarafından tehdit edilen Ahmet Hakan'ın tehditler üzerine koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Gazeteci Ahmet Hakan saldırıya uğradı. AKP yandaşı Star'ın yazarlarından Cem Küçük'ün, "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" ifadelerine yer verdiği köşe yazısı ve AKP'li Abdürrahim Boynukalın'ın, "Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu" sözlerinin ardından Ahmet Hakan'ın avukatlarının, koruma talebi için harekete geçtiği ortaya çıktı.

SAVCILIĞA HEM SUÇ DUYURUSU HEM KORUMA TALEBİNDE BULUNMUŞ

Hürriyet'in haberine göre, tehditler üzerine savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından Ahmet Hakan’ın avukatı Turgut Kazan, İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüştü. Yakın tehdit olduğu için koruma talebinde bulundu. Bir diğer avukatı Aslı Kazan da 14 Eylül’de İstanbul Valiliği’ne yazılı başvuruda bulunarak, güvenlik önlemlerinin ivedilikle alınmasını istedi.

İŞTE BELGE

011020151115002652504_3.jpg

RESMEN OYALAMIŞLAR

Valiliğin İstanbul Emniyet Müdürlüğü Koruma Şubesi’ne ilettiği başvuruya, 17 gün boyunca hiçbir yanıt verilmedi. Avukatların bilgi almak için gittiği Koruma Şubesi’nden “Bayram var önümüzde, dilekçenize ilişkin karar verilecek”  yanıtı verildi. Bu süre zarfında koruma verilmeyen Ahmet Hakan, dün gece saldırganların hedefi oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı