Ahmet Atakan'ın Doktoru Konuştu

Ahmet Atakan'ın Doktoru Konuştu

Başına gaz kapsülü isabet ettiği iddia edilen 22 yaşındaki Ahmet Atakan için Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Açıklamada, Ahmet Atakan'ın binadan yola düştüğü söylendi. Ancak otopsiye giren Dr. Selim Matkap'ın açıklaması çok daha farklı...
 
'OTOPSİYE GİREN DOKTOR': DÜŞMEDİ
 
Ahmet Atakan’ın otopsisine giren Dr. Selim Matkap, olayın ardından Hatay Devlet Hastanesi’ne gittiğini ve ön otopsiye girdiğini ifade etti.
 
Bianet’ten Ayça Söylemez’e konuşan Dr. Matkap, “Atakan’ın vücudunda yüksek bir binanın üzerinden düştüğünü ispatlayan bir bulguya rastlamadık. En önemli iki bulgu var: Birisi akciğerlerde kanama, diğer kafa travması” dedi.
 
 
Dr. Matkap konuyla ilgili şunları söyledi:
“Kafasında künt travma olarak tabir edilen çökme kırığı ve morarma vardı. Ölüm sebebi bunlardan biri. Bunlarla ‘yüksekten düştü’ diye açıklama yapılamaz. Zaten Valiliğin peşinen açıklama yapmaması gerekir. Kesin bilgi elde etmeden açıklama yaparak kamuoyunu yönlendirmeye çalışıyor. Otopside yüksekten düşmeyi belirten tıbbi bulguya rastlamadık. Kemiklerde, bacağında, kolunda kırık yoktu. Düşenlerde genelde bu kırıklar görülür.”