'Ahlak anonsu'nu böyle protesto ettiler'

'Ahlak anonsu'nu böyle protesto ettiler'

"Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapılması protesto edildi.

'Ahlak anonsu'nu böyle protesto ettiler

Ankara'da Kurtuluş metro durağında "Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapılması protesto edildi. 

Tahsin GÜNER ANKARA
 
 Ankara'da Kurtuluş metro durağında "Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapılması protesto edildi. Sosyal medyada örgütlenen çiftler Kurtuluş metro istasyonuna gelerek öpüştü. Bazı kişiler ise çiftlerin bu eylemine tepki gösterdi. 
 
Ankara Kurtuluş Ankaray istasyonunda geçtiğimiz hafta yapılan 'ahlak anonsu'nu protesto etmek için çok sayıda çift istasyonda 'öpüşme eylemi' düzenledi. Eylem sırasında ahlak anonsu protesto etmek için toplanan gruba başka bir grup tekbir getirerek tepki gösterdi. Grupların karşı karşıya gelmesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik üzerine çevik kuvvet ekipleri iki grup arasında önlem aldı. Eyleme katılan çiftler önce metro istasyonunun girişinde daha sonra da metro içerisinde öpüşerek anonsu protesto etti. İstasyon girişinde etten duvar ören özel güvenlik görevlilerinin de eylem için gelen çiftleri engellemeye çalışması dikkatlerden kaçmadı. Grup yaptıkları öpüşme eyleminin ardından Kızılay’a kadar yürüyüp olaysız bir şekilde dağıldı. 
 
Bu arada eylemin sona ermesinin ardından bölgeden uzaklaşan birkaç eylemcinin, yol kenarında bekleyen bir grubun saldırısına uğradığı öğrenildi.