YİNE CİNNET YİNE 3 ŞEHİT

YİNE CİNNET YİNE 3 ŞEHİT

Daha önce Urfa ceylanpınar'da gerçekleştiği iddia edilen ve arkadaşlarını cinnet geçirdi öldürdü olayının aynısı Doğubeyazıt'da gerçekleşti.

Son zamanlarda sürekli tekrar eden ve bir çok askerin özellikle Güneydoğu'da meydana gelen olaylarda nöbette intihar etmeleri, cinnet geçirip arkadaşlarını öldürmeleri olayına bir yenisi daha eklendi.

AĞRI VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün saat 23.00 sıralarında Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'ndaki askerlerden birinin cinnet getirdiği ve kendisine zimmetli piyade tüfeğiyle ateş açması sonucu aynı nöbet mevzisindeki piyade uzman çavuş, piyade çavuş ve bir eri şehit ettiği kaydedildi.
Olayla ilgili Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı da açıklandı.

AYRINTILI BİLGİ YİNE YOK

Tüm olaylarda olduğu gibi bu cinnet ve arkadaşlarını şehit etme olayında da malesef ayrıntılı bilgi yok. Daha önce Urfa Ceylanpınar'da meydana gelen olayda edinilen ilk bilgiler, sınır nöbet yerine yapılan bir saldırıda 3 askerin şehit olduğu şeklindeydi. Ağrı Doğu Beyazıt'dan gelen kısa bilgilerde ise 3 askeri şehit eden bir askerden söz ediliyor.

DAHA ÖNCEDE URFA'DA CİNNET İDDİASI İLE 3 ASKER ÖLMÜŞTÜ

"ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, Suriye sınırındaki Boztepe Karakolu’nda görev yapan Piyade Çavuş Umut Aslan, nöbet değişimi sırasında cinnet getirip er arkadaşları Kadir Yıldız ve Ramazan Yel’i tüfeğiyle öldürdükten sonra intihar etti" şeklinde gelen ve sonradan hiç bir ayrıntılı açıklama yapılmayan habere MHP Milletvekili Lütfü Türkkan "Hayal Mahsülü" demişti

VALİ "İLK ETAPTA ATEŞ AÇILDI SANDIK AMA"

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, ilk etapta Suriye tarafından ateş açıldığı sanılan olayın, bir askerin geçirdiği cinnet sonrası gerçekleştiğini ileri sürmüştü

O tarihte ajanslardan düşen haber şöyle; Olay, dün gece (9 Aralık 2014) ilçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye sınırındaki 1'inci Piyade Hudut Bölüğü’ne bağlı Boztepe Askeri Karakolu’nda meydana geldi. Önce Suriye tarafından açılan ateşle şehit edildikleri belirtilen olayla ilgili yapılan ilk incelemede, mermilerin Piyade Çavuş Umut Aslan'ın tüfeğinden çıktığı belirlendi.

LÜTFÜ TÜRKKAN "ASKER CİNNETİ HAYAL MAHSULÜ" DEMİŞTİ

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,  Şanlıurfa Ceylanpınar’da 9 Aralık 2014’te meydana gelen ve üç askerin şehit olması olayıyla ilgili “intihar değil, savcılık dosyasına giren bulgular, teröristler tarafından saldırıya uğrayan üç Mehmetçiğimizin kendilerini savunduğunu gösteriyor” şeklinde

TAMAMEN YALAN

Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Türkkan şunları söyledi:  “Aslan’ın kız arkadaşından mesaj geldiği için cinnet getirdiği iddiası tamamen hayal mahsulü. Olayın üstünü kapatmak için öyle bir yalana başvurulmuş. Başta Hükümet olmak üzere ilgili tüm kurumlar, bu vebalin altında kalmıştır. Yazıktır, günahtır. Başka bir ülkede böyle bir durum olsa yetkililer sokağa çıkamaz, yerin dibine girer. Bu kelimenin tam anlamıyla alçaklıktır, vatana ihanet etmektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı