AĞRI'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA; 1 ASKER ŞEHİT

AĞRI'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMA; 1 ASKER ŞEHİT

PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 uzman çavuşu şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı.

Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı)


AĞRI'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda araçları yakan PKK'lı teröristler, çatışma sırasında 1 uzman onbaşı şehit etti, İranlı otobüs muavinini öldürdü, 3 İranlıyı da yaraladı.

HELİKOPTER İLE DESTEK SONRADAN GELDİ

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için Tendürek Dağı'nda helikopter destekli operasyon başlatıldı.

PKK'lı teröristler, Doğubayazıt - Çaldıran karayoluna bugün saat 11.30'da Çetenli Köyü Sonkaya mevkiinde kesti ve araçları durdurdu. Sürücülere bir süre bölücü propaganda yapan teröristler, ulaşıma kapattıkları yolda 3 TIR ile 2 kamyonu ateşe verdi. Bu sırada teröristler yoldan geçen, ancak durmayan İran plakalı bir yolcu otobüsüne de ateş açtı. Açılan ateş soncu İran plakalı otobüsün muavini hayatını kaybederken, 3 İranlı da yaralandı. Yaralı İranlılar Doğubayazıt'ta hastaneye kaldırıldı.

ŞEHİT MUHAMMET ORUÇ

dha-2b324794bbe2e11b6c8345cf09d64fc4-1.jpg

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçelerini birbirine bağlayan karayolunda jandarma komando timine bölücü terör örgütü tarafından açılan ateşte şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşının kimliği belli oldu. Jandarma Uzman Onbaşı Muhammet Oruç'un cenazesi, Erzurum Adli Tıp Kurumunda yapılacak otopsinin ardından doğum yeri olan Adana'ya gönderilecek.

OLAYA MÜDAHALE İÇİN GELEN ASKERE SALDIRI

Ardından olay yerine gelen Patnos Komando Alayı'na bağlı time teröristler uzun namlulu silahlar ve roketlerle ateş açtı. Açılan ilk ateş sırasında 1 uzman çavuş şehit oldu. Yaklaşık 2 saat süren çatışma sırasında, teröristler Tendürek Dağı'na doğru kaçtı. Çatışma sırasında helikopterler de bölgedeki hedefleri ateş altına aldı. 

Doğubayazıt- Çaldıran karayolu ulaşıma kapandığı için her iki yönde de araç kuyrukları oluştu. 

GENELKURMAY: ALÇAKÇA SALDIRI

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinin Harabekordon Tepe mevkisinde yol emniyet görevinde bulunan Jandarma Komando Timine bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce açılan ateş sonucu kahraman bir Jandarma Uzman Onbaşının şehit olduğu bildirildi. Genelkurmayın açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı