Ağlıyor ama oyunu artıramıyor. Akp'ye anket şoku!

Ağlıyor ama oyunu artıramıyor. Akp'ye anket şoku!

Gezi Parkı protestolarındaki dayatmaları, baskı yönetimi ve devlet terörü uygulamalarıyla büyük darbe alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, oylarını artırmak için protestolara katılanları terörist, darbeci gibi göstermesi, “cadı avı” yapması, tehditlerini sürdürmesi, Mısır’daki olayları kullanması, ekranlarda hüngür hüngür işe yaramıyor. Erdoğan’ın partisinin oyları ne yaparsa yapsın artmıyor.

Tarafsız sayılabilecek araştırma şirketlerinden Sonar’ın son 26 ilde 3 bin kişiyle yüz yüze görüşmeyle yapılan araştırmasına göre; AKP’nin oyları, Erdoğan’ın partililere verdiği oyları artırın emrine rağmen, Gezi Parkı olaylarından sonra çakıldığı yüzde 45 bandının altından yukarı çıkamıyor. 

Sözcü’nün haberine göre; kararsız seçmenlerin oyların dağıtılmamış haliyle bugün seçim yapılsa AKP en fazla yüzde 41.7, CHP yüzde 26.2, MHP yüzde 15, BDP yüzde 5.7 oy olabilecek.

Kararsız seçmenler dağıtıldığında ise AKP’nin oyu en fazla yüzde 44.6’ya yükseliyor. CHP’nin oyları yüzde 28.14’e, MHP’nin oyları yüzde 16.07’ye ulaşıyor.