AĞBABA'DAN DAVUTOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ: DERİNLİK DEĞİL SIĞLIK

AĞBABA'DAN DAVUTOĞLU'NA SERT ELEŞTİRİ: DERİNLİK DEĞİL SIĞLIK

İşte yaptığı yazılı açıklamanın tam metni

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

Ağbaba açıklamasında, "Türkmenler, Süryaniler, Ezidiler, Kürtler, sokak ortasında katlediliyor, kafaları kesiliyor, yerlerinden yurtlarından ediliyor. Filistinli kardeşlerimiz, İsrail'in kuşatması altında ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Ancak Türkiye, Davutoğlu'nun tezleri doğrultusunda bölgenin kan gölüne dönmesine aracılık ediyor" dedi.

"BAŞBAKAN DAVUTOĞLU'NUN STRATEJİK DERİNLİK OLARAK GÖRDÜĞÜ SIĞ PLAN BÖLGE HALKLARINI TEHDİT EDİYOR"

CHP'li Veli Ağbaba, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dış politika planlarını eleştirerek "Bugün geldiğimiz noktada düşünür İbn-i Haldun'un 'Coğrafya kaderdir' sözünü doğrulamak için adeta elinden geleni yapan AKP, Ortadoğu'da barışın tesisine değil, 'stratejik bir sığlığa', emperyalist heveslere, 'değerli yalnızlık' tezine sarılıyor. Türkmenler, Süryaniler, Ezidiler, Kürtler, sokak ortasında katlediliyor, kafaları kesiliyor, yerlerinden yurtlarından ediliyor. Filistinli kardeşlerimiz, İsrail'in kuşatması altında ölüm-kalım mücadelesi veriyor. Ancak Türkiye, Davutoğlu'nun tezleri doğrultusunda bölgenin kan gölüne dönmesine aracılık ediyor. Ortadoğu'nun tüm halklarını tehdit eden bu durum karşısında ülkemiz, Erdoğan-Davutoğlu ikilisinin önderliğinde emperyalistlerin taşeronluğuna soyunup, küçük emperyalizm hayalleri kuruyor. Başbakan Davutoğlu'nun 'stratejik derinlik' olarak gördüğü, bu sığ plan, hem bölge halklarını tehdit ediyor, hem de yüzlerce yıldır kardeşçe yaşamaya çalışan halkların katledilmesinin önünü açıyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde; Ortadoğu'da akan kanda parmağı olan bu 'stratejik sığlığın' sahibi olanları bir kez daha uyarıyor, Erdoğan-Davutoğlu ikilisine dünya halklarının kardeşliğinin her türlü 'stratejik derinlikten' önemli olduğunu hatırlatıyor; hem ülkemizde hem de komşu ülkelerde kardeşlik hukukunun biran önce tesis edilebilmesi için tüm demokrasi güçlerini barış için sürdürdükleri mücadeleyi daha da yükseltmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı