Ağaoğlu Yine Saydırdı !

Ağaoğlu Yine Saydırdı !

Arap yatırımcılara davalık olan"Maslak 1453" projesini tanıtan Ağaoğlu'nun hedefinde Mimarlar Odası ve TOBB vardı.

Ağaoğlu Şirketler grubu mütekabiliyet yasasının çıkmasının ardından Arap yatırımcılara projelerini satmak için Dubai'de satış ofisi açtı. Dün sabah açılan ofisin açılışına Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, Türkiye Dubai Başkonsolosu Elif Çomoğlu Ülgen ve çok sayıda Arap yatırımcı katıldı.

Açılış töreninde konuşan Ali Ağaoğlu, Mimarlar Odası'nı ve TOBB'u hedef alan sert sözler söyledi.

DHA’dan Uğur Alaattinoğlu’nun haberine göre, Arap yatırımcılara “Maslak 1453” projesini tanıtan Ağaoğlu, Dubai’ye kalıcı olmak için geldiklerini ifade etti. Burada kazan kazan prensibini uygulayacaklarını belirten Ağaoğlu, “Biz burada kazan kazan prensibini uygulayarak hem Arap dostlarımıza Türkiye’de fırsatlar sunacak hem biz kazanacağız. Onun için burada kalıcı olmaya geldik” şeklinde konuştu.

“TOBB’un görevi ne? Sadece aidat alır”
Açılış sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ağaoğlu, davalık olan ‘Maslak 1453’ projesinden hiçbir endişelerinin olmadığını bazı şeylerin büyütülüp çarpıtıldığını söyledi. Elinde olsa Mimarlar Odası ve Sivil Toplum örgütlerini kaldıracağını ifade eden Ağaoğlu, şunları dile getirdi:

“Bugün gidin TOBB’a kasasında trilyonlarca para var , İstanbulSanayi Odası 500 bin üyesi var, yani görevi ne? Sadece aidat alır. Şirket faaliyet belgesi verir. Kasalarında trilyonlarca para ne iş yaparlar? Ticaret yapmaya çalışıyor. Hangi ticaretin nesini destekliyor. Lobide yapmıyor. Her gün özel uçaklarla krallar gibi yaşıyorlar. Mimarlar odası tamamen aynı mantıkla çalışıyor. Her projeden tasdik harcı alıyor. Her mimardan aidatını alıyor. Acaba hangi mimar bir tane burs vermiş, hangi faaliyetlerde bulunmuş?”

Her projeden tasdik harcırahı adı altında milyonlarca lira tahsil edildiğini belirten Ağaoğlu, “Nerede o para açıklasın bakalım. Yaptığı tek şey yapılan her şeye karşı çıkmak. Hiçbir zaman mükemmel plan yoktur. Muhakkak eksiği vardır. Desinler, bu planın burası eksik, bu şekilde yapılması lazım. Ama her yapılan plana itiraz et onu da yasal zemine taşı, yargı da buna çanak tutuyor” dedi.

“Hayatında bir tane kibrit kutusu çizemeyecek mimarlar yönetici oluyor”
Mimarlar Odası hakkında eleştirilerini daha da ileri götüren Ağaoğlu, “Hayatında bir tane kibrit kutusu çizemeyecek mimarlar gidiyor orada bir şekilde yönetici oluyor. Projemle alakalı kesinlikle hiçbir endişem yok. Şehir Plancılar Odasının projeyle ilgili itirazı reddedildi. Mimarlar odası kazandı o da yargı aşamasında. Zaten plan 2011 yılında yeniden revize edilmişti biz de ruhsatımızı 2011 yılına göre aldık ve devam ediyoruz. Basında da yanlış yazıldı. İptal olan eski imar planıdır” şeklinde konuştu.

“Mimarlar Odası’nın başka işi yok, sadece itiraz ediyor”
“Yeni plana da dava açıldı. Dava devam ediyor. Ataşehir’de 9 tane plan yaptık. Devletin projesi sonuçta. Yeni inşaatlar 24 saat devam ediyor. Yapılan tüm planlara itiraz ediyor. Mimarlar Odası’nın bu rutin uygulaması, yaptığı başka iş yok. Bunun karşılığında alternatif olarak bir şeyde sunmuyor. Her şey kötü kaka mantık bu” şeklinde konuştu.