AFYON CEMAAT OPERASYONUNDA TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

AFYON CEMAAT OPERASYONUNDA TUTUKLU SAYISI ARTIYOR

Afyonkarahisar'da aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu şüphelilerden 5'i işlemlerinin ardından dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Türkiye-Afyon - Onur BAYRAM

AFYONKARAHİSAR merkezli 7 ilde yürütülen Fethullah Gülen cemaatine yönelik operasyon kapsamında 1 kişi daha tutuklandı. Dünkülerle birlikte operasyonda tutuklanan sayısı 6'ya yükseldi.

TANINMIŞ İŞADAMLARI DA VAR

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen cuma sabah başlatılan Afyonkarahisar merkezli İstanbul, İzmir, Uşak, Aydın, Balıkesir ve Kayseri'de düzenlenen Gülen cemaati operasyonu kapsamında polis bazı ev ve işyerlerine baskın düzenledi. Operasyon kapsamında 28 şüpheli gözaltına alındı. Cemaat'e maddi destek sağladığı iddia edilen Afyonkarahisar'da aralarında tanınmış işadamlarının da bulunduğu şüphelilerden 5'i işlemlerinin ardından dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 4 şüpheli savcılık talimatıyla, 19 şüpheli ise mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ARANANLAR TESLİM OLDU

Soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 4 şüpheli ise dün Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Bugün işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden Bülent Ş. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, bir şüpheli savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. L.T. ve Y.E.'nin sorgusunun ise sürdüğü belirtildi.

Bugün aynı soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 5 şüphelinin daha polis merkezine teslim olduğu ve işlemlerinin sürdüğü kaydedildi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı