Afrin şehidi Astsubaya haciz rezaleti

Afrin şehidi Astsubaya haciz rezaleti

Afrin'de şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın şehit olduğu gün maaşına haciz konduğu ortaya çıktı

Afrin operasyonu şehitlerinin hayat hikayelerinde dram üzerine dram çıkıyor. Bir çoğunun yoksulluk nedeni ile asker olmayı seçtiğinin anlaşıldığı şehitlerden Musa Özalkan'a şehit olduğu günün ertesi haciz geldi. Sözcü'den Veli Toprak'ın haberine göre, 22 Ocak'ta çatışmada hayatını kaybeden Özalkan'a daha cenazesi kalkmadan haciz uygulandı.

TRAFİK KAZASI

Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, 2009'da bir çiftin arabasına çarptı. Kasko olmadığı için karşı tarafın arabasının tamiratını cebinden kendisi ödeyerek yaptırdı.

Kaza yargıya taşındı ve Musa Özalkan'a 109.000 lira tazminat çıkarıldı. "50.000 lira olsa, kredi çeker, borç bulurum, öderim. Bu parayı ödeyemem" deyince maaşına da 2016 yılında haciz konuldu. 

MAAŞA HACİZ KONUNCA KREDİDE ÇEKEMEDİ

Maaşa haciz konunca da kredi çekme ihtimali ortadan kalktı. 17 Ocak 2018'de maaşından 21. taksit kesildi. Karşı tarafa 18.838 lira ödeme yaptı.

Karşı tarafın avukatı, 22 Ocak'ta Musa'nın hayatını kaybettiğini öğrendikten bir gün sonra harekete geçti. 23 Ocak'ta Yozgat Yerköy İcra Dairesi'ne müracaat etti. Askerin hem emekli ikramiyesine hem de aracına haciz konulmasını şu ifadelerle talep etti: 

“Esas numarasını bildirmiş olduğum dosya borçlunun sistem üzerinden emekli ikramiyesi alacağına ve araç sorgusunun yapılarak çıkacak olan araç üzerine haciz şerhi konulmasını talep ederim. 23.01.2018.”

BORÇ TUTARI 89 BİN TL

Yerköy İcra Dairesi, esas borç tutarı olan 89.327 lira karşılığında emekli ikramiyesine üzerine haciz kararı aldı. Yine Musa Özalkan'ın adını kayıtlı çıkan araca da haciz şerhi düşüldü.

Ağabey Necip Özalkan, cep telefonunda haciz SMS'ini görünce 55.000 lira para topladı. 8 Şubat günü çift ile buluşup parayı verdi. Karşılığından da yazılı evrak imzaladılar ve dosya nedeniyle Musa Özalkan'ın arabası ve emekli ikramiyesi üzerine konulan haczin kaldırılmasına onay verdiler. 

Aile, Musa'nın maaşından kesilen 18.000 liranın da kendilerine verilmediğini, avukatta olduğunu bildirdi.

AVUKAT'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanlığı, Afrin'de yaşamını yitiren Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın evine 2009 yılında karıştığı bir kazadan dolayı haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukattan yapılan açıklamada ise Musa Özalkan'ın hayatını kaybetmeden önce maaşına ve aracına el konulduğu belirtilerek, dosyadan bir para tahsilatı olmadığı, bu talebin yenilenmesinin müvekkilleri ile alakalı olduğu belirtildi.

Özalkan'ın ailesinin de müvekkili ile görüştüğünü ifade eden avukat, ailenin talebi üzerine borcu ödemek üzere olan bir talep olduğunu söyledi. Avukat, ailenin icra müdürlüğünden dosyayı çıkarttırıp avukatları kanalıyla dosyayı kapattırdığı ve müvekkillerinin parayı aldığını söyledi.

Özalkan, 2009 yılında bir trafik kazasına karışmış araçta kasko olmadığı için karşı tarafın arabasının tamiratını cebinden kendisi ödeyerek yaptırmıştı. 

İlgili Haberler