AFGANİSTAN SALDIRISINDA BİR ASTSUBAY ŞEHİT

AFGANİSTAN SALDIRISINDA BİR ASTSUBAY ŞEHİT

Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı.

Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği kapısında Türk askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay yaralandı.

BİR ASTSUBAY ŞEHİT OLDU

NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından Türk Büyükelçiliği'ne gelen iki zırhlı araca Türkiye saati ile 05:45 sularında yol kenarında duran bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlendi.

Taliban örgütünün üstlendiği ileri sürülen saldırıda bir astsubay şehit oldu, 1 astsubay da yaralandı.

TSK'DAN SALDIRI AÇIKLAMASI

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada " Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, bu sabah 05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır." denildi

260220150947288980210_2.jpg

Bomba yüklü araçla gerçekleştireilen saldırının Türk konvoyunu hedef aldığını Afganistan İçişleri Bakanı yardımcısı General Ayoub Salanghi açıkladı. Salanghi, patlamada aracın sürücüsünün yaşamını yitirdiği bilgisini verdi.

Kabil'deki intihar saldırısı Türk, Alman ve İran Büyükelçilikleri'ne oldukça yakın bir noktada gerçekleştirildi.  

foto hürriyet

Kaynak:Haber Kaynağı