Af Örgütü Bağışa Öyle Bir mektup Yazdı ki !

Af Örgütü Bağışa Öyle Bir mektup Yazdı ki !

Öyle bir Mektup Yazdı ki?

AF ÖRGÜTÜNDEN EGEMEN BAĞIŞA KAPAK MEKTUP

ULUSLARARASI Af Örgütü’nün (Amnesty International- UAF) Yönetim Kurulu Üyesi William Jones, AB Bakanı Egemen Bağış’a hitaben yolladığı açık mektupta, ‘Protestocular terörist mi, canlı sivil toplum üyeleri mi? Karar verin” dedi.
 
Bakan Egemen Bağış’ın, 29 Temmuz’da New York Times gazetesinde yayımlanan açık mektubunda, Gezi eylemcilerini “Türkiye’nin canlı sivil toplumunun üyeleri” olarak tanımladığını hatırlatan William Jones, “Aynı Egemen Bağış, Haziran ayında da Taksim’de eyleme katılan herkesi, ‘terörist’ olarak nitelemişti. Hangisi doğru? Bağış’ın NY Times’a yazdıkları doğru. Onlar, sivil toplum üyeleriydi. Ama polis için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Orantısız güç kullanımı, 5 ölü ve 11’inin kör olduğu 8 bin yaralı yarattı” ifadelerini kullandı.

NOT EDİYORUZ 
 
UAF’ın önde gelen isimlerinden Jones açık mektubunda son dönemde Gezi eylemlerine katılanlara yönelik bir tedbir tedbirin alındığını hatırlattı ve bunların hepsini “not ettiklerini” belirtiyor. UAF’ın ‘notları’ arasında giren tedbirler şöyle sıralandı:

-Statlarda siyasi sloganların atılmasının yasaklanması 

- Erdoğan’ın taraftarlarına tencere tava çalanlara karşı suç duyurusunda bulunma çağrısı 

- Polislerin ‘ihbarcı’ olarak mahallelerde görevlendirilmesi 

- Gezi eylemlerini izleyen gazeteci ve yazarlara verilen cezalar 

- Taksim Meydanı’nda göz yaşartıcı bomba saldırılarından kaçan insanların sığındığı otelin sahibi olan Koç Holding’in şirketlerine 9 ayrı baskınlar. 

William Jones, bu gelişmeleri sıraladıktan sonra mektubunu şu ifadelerle sonlandırdı: “Gezi eylemcileri, Bağış’ın söylediği gibi ‘Türkiye’nin sivil toplum dinamizmini’ göstermektedir. Ama Türk Hükümeti, görüşlerini ifade eden bu insanların uluslararası insan hakları hukuku tarafından kendilerine verilen temel hak ve özgürlükleri bastırmak için her şeyi yapıyor.”