ADRASAN YARDIM BEKLİYOR

ADRASAN YARDIM BEKLİYOR

Bu kez farklı bir yardım:Tatilcileri Adrasan'da tatil yapmaya çağırıyorlar

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı Adrasan tatil bölgesinde, cumartesi günü çıkan orman yangın sonrası hayat normale dönüyor. Adrasanlılar, yangından çok az bir kesimin etkilendiğini belirterek tatilcileri bölgeye davet ediyor.

Adrasan'da 28 Haziran'da çıkan orman yangınında 125 hektarlık kızılçam ile 4 otel, restoran ve hediyelik eşya mağazası tamamen yandı. Adrasan Muhtarı Nail Aksoy, tatil beldesinde yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve yangından 78 otelden yalnızca 4'ünün etkilendiğini söyledi. Aksoy, "Yangından 4 otelimiz maalesef olumsuz şekilde etkilendi. Ulusal ve yerel basında Adrasan tamamen yanmış, kül olmuş gibi yansıtıldı. Bu doğru değil. Yangından etkilenen oteller, beldenin yatak kapasitesi göz önüne alındığında yüzde beşlik bir orana sahip. Geri kalan işletmelerde hayat normal olarak devam ediyor" dedi.

TATİLCİLERE DAVET

Adrasan'da tatil yapmak isteyen herkesi beldeye davet eden Muhtar Aksoy, "Beldede yer alan işletmelerimiz, misafirlerini rahat ettirebilme adına her türlü hazırlıkları yapmış durumda. Misafirlerimiz hem güneş hem de kumsalın tadını çıkarırken, işletmelerimizin kendileri için hazırladıkları çeşitli yat turu, dalış, yürüyüş gibi aktivitelere de katılabilir" diye konuştu.

REZERVASYON İPTALİ YOK

Ramazan Bayramı'nı Adrasan'da geçirmek isteyenleri de yer sorunu ihtimaline karşı erken rezervasyon yaptırmaları konusunda uyaran Aksoy, yangın sonrası rezervasyonlarda iptaller olduğu yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, bu tür dedikodulara itibar edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

TEDBİR AMACIYLA BOŞALTILDI

Adrasan'daki yangında zarar gören oteller arasında olduğu belirtilen Erenler Otel'in işletmecisi Aytekin Çiçek ise otelin yandığı haberinin ardından rezervasyon iptalleri olduğunu söyledi. Alevlerin oteline dayandığını fakat işletmesinde zarar oluşmadığını belirten Çiçek, tedbir amacıyla da oteli boşalttıklarını anlattı. Çiçek, "İşletmemiz yangında hiçbir zarar görmedi. Sadece yangın esnasında tedbir amaçlı boşaltıldı. Şu anda hizmet veriyoruz. Hiçbir sıkıntımız yok" diye konuştu.

SGK'DAN KOLAYLIK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol ise Adrasan'daki orman yangınında işletmeleri zarar gören işverenler ve çalışanların, talepte bulunmaları halinde prim borçlarının bir yıla kadar ertelenebileceğini bildirdi. Erol, yaptığı yazılı açıklamada, yangında ormanlık alanların yok olmasının yanı sıra bölgede faaliyet gösteren bazı işletmelerde büyük ölçüde maddi zararın oluşmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti. SGK olarak, vatandaşların yanlarında olabilme, sıkıntılarını hafifletebilme ve ödemelerinde kolaylık sağlamanın, sosyal devletin ilkelerinden olduğuna değinen Erol, afetle karşılaşan işletmelere sigorta primi ödemelerinde ve prim belgelerinin verilmesinde kolaylıklar sağlandığına dikkati çekti. Selim Erol, işyeri zarar görenlerin prim borçlarının bir yıl ertelenebileceğini kaydetti. Ertelenen prim borçlarına, borçların ertelendiği sürede zaman aşımının işlemeyeceğini belirten Erol, ayrıca borcun ertelenen kısmına gecikme cezası ve zammı da uygulanmayacağını vurguladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı