Adnan Oktar Bu Sergiyi Dava Eder

Adnan Oktar Bu Sergiyi Dava Eder

"ADNAN OKTAR BU SERGİYİ DAVA EDER" ESPİRİSİ

"ADNAN OKTAR BU SERGİYİ DAVA EDER" ESPİRİSİ 

 Düşünbil Dergisi tarafından organize edilen “Evrimin Öyküsü” adlı sergi 20 Şubat’ta İzmir Sanat Salonun'da izlenime açılıyor.
Türkiye'de bir ilk Evrim Sergisi" adıyla gösterime sunulacak sergi 4,6 milyar yıl önceden günümüze kadar gelen süreçte canlıların nasıl evrimleştiğini fotoğraf ve resimlerle anlatmayı amaçlıyor.
 
Serginin danışmanlığını Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Cemal Ün, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Tabiat Tarihi Müzesinden Dr. Serdar Mayda yapıyor.

ADNAN OKTAR NE YAPACAK

Evrime radikal karşıtlığı ile tanınan Adnan Oktar'ın bu etkinlik karşısında ne yapacağı ayrı merak konusu. Adnan Oktar Türkiye ve çeşitli ülkelerde açtığı Evrim Karşıtı sergiler ile sansosyon yaratmıştı. Evrim sergisi danışman kurulunu oluşturan değerli bilim adamları ve ciddi temellere dayanan araştırma sonuçları görselleri ile Adnan Oktar'ı zor durumda bırakacak gibi görünüyor. Bilim çevrelerin de Adnan Oktar bu sergiye dava açar mı sorusu espirili bir şekilde konuşuluyor.
 
 


EVRİM SERGİSİ DUYURUSU
 
19. yüzyılda Charles Darwin, canlıların oluşumuna dair bir görüş ortaya attı. Buna göre: “Türler belirli sayıda ve değişmez değildir. Canlıların çeşitli formları, atasal türden köken alan ve değişiklikler taşıyan nesillerden ortaya çıkmıştır. Doğadaki sınırlı kaynakları kullanmak açısından bir popülâsyondaki bireyler arasında rekabet vardır ve bu rekabette galip gelen, kalıtsal özelliklerini yeni nesillere aktarabilir.” Darwin’in bu sıra dışı görüşleri birçok çevre için kabullenilemezdi. Günümüze dek tartışılan ve hala tartışılmakta olan evrim düşüncesinin bilimselliği yeni kanıtlarla desteklenmektedir.  Düşünbil Dergisi olarak biz de bu tartışmalara katılarak evrim düşüncesini çeşitli fotoğraf ve resimlerle görsel bir anlatıma dönüştürdük. Bu kapsamda 4,6 milyar yıl önceden günümüze dek geçen süreçte canlıların nasıl evrimleştiğini anlatmaya çalıştık. 
 
 
Düşünbil Dergisi tarafından organize edilen "the story of Evolution / evrimin öyküsü" adlı serginin danışmanlığını Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Doç. Dr. Cemal Ün, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Uhri ve Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Tabiat Tarihi Müzesinden Dr. Serdar Mayda üstlendi. “The Story Of Evolution” adlı evrim sergisi ilk olarak 3 Ocak 2012 tarihinde İzmir’de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde sergilenmiştir.