Adnan Keskin: 'Sanatçılardan Gezi'nin intikamı alınıyor'

Adnan Keskin: 'Sanatçılardan Gezi'nin intikamı alınıyor'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, uyuşturucu operasyonu gerekçesiyle gözaltına alınan sanatçılardan Gezi Parkı olaylarının intikamının alındığını ifade etti. Keskin, sanatçıların gözaltına alınmasıyla Başbakan’ın “Bunların hesabı sorulacak” emrini yerine getirildiğini belirterek, AKP iktidarını kınadı.
 
Keskin, polisin önceki gün ve dün sabahın köründe yaptığı baskınlarla aralarında Gezi Parkı olaylarına destek veren Kenan İmirzalıoğlu, Hakan Yılmaz, Engin Altan Düzyatan, Özge Özpirinççi, Sarp Apak, Nehir Erdoğan gibi 26 ünlü sanatçının gözaltına alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
 
“ERDOĞAN’IN TALİMATINI YERİNE GETİRDİLER”
 
“Kindar Başbakan ve iktidarının, Silivri’de özel yetkili mahkemenin verdiği akıl almaz, hukuk dışı kararlar açıklanırken, içlerinde Gezi eylemlerine destek verenlerin de olduğu çok sayıda sanatçıyı eroinman-kokainman diye gözaltına aldırmaya başladığını” vurgulayan Keskin, şunları söyledi:
 
“Suçlu suçsuz ayırımı yapmadan herkesi bir çuvala doldurtan ve ilk tahkikatın gizli olduğunu da unutarak teşhir ettiren iktidar, hem sanatçıları itibarsızlaştırma, hem de baskı ile gözdağı verme, sindirme, teslim alma politikasını sürdürdü. Böylece, kendilerini devletin değil, AKP’nin memuru gibi gören ilgililer, yetkililler ve onların destekçisi medya mensupları, ‘Bunların hesabı sorulacak’ diye, Gezi eylemlerine destek veren sanatçıları tehdit eden Başbakan Erdoğan’ın talimatını yerine getirmiş oldular.”
 
“HEDEF ARTIK SANATÇILAR”
 
Keskin, Ergenekon Davası’nda açıklanan ve vicdanları kanatan kararların ardından bilboard’ları afişlerle donattığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Kindarlıkta sınır tanımayan Başbakan Erdoğan’ın Silivri’de özel yetkili mahkemenin kararları açıklandıktan sonra da bilboard'ları ‘Bugün Bayram’ diye fotoğraflı afişleriyle doldurtarak, verilen kararların kimi veya kimleri memnun ettiğini, kimlerin bu kararların arkasındaki gölge aktörler olduğunu kamuoyuna göstermiş oldu. Öyle anlaşılıyor ki, Silivri’de verilen kararlarla iktidara karşı olanlardan şimdilik  kurtulmuş olan Başbakan ve AKP iktidarının hedeflerinden biri artık sanatçılar.”
 
“SANATÇILARI DAMGALATMAYA BAŞLADI”
 
“Gece yarısı baskınlarıyla torba yasalar çıkaran, Silivri’de AKP ve R.T. Erdoğan  karşıtlarını aynı torba kararda  mahkum ettiren iktidar, bu kez, suçlu-suçsuz ayrımını mahkemelere bırakmadan sanatçıları da bir torbada  uyuşturucu müptelası-kokainman diye damgalatmaya başladı” diyen Keskin, şöyle konuştu:
 
“Ama hepimiz iyi biliyoruz ki, zifiri karanlık aydınlık habercisidir. Bu şafak yakın,  gün doğacak  demektir. AKP’nin her kesimi hedef alan kindar, hukuk tanımaz karanlık uygulamaları, CHP’nin hoşgörülü, kararlı, birlik, kardeşlik ve huzurdan yana politikalarıyla sona erecek, Türkiye CHP ile aydınlığa çıkacaktır.”