Adli Tıp, 'Kabataş mağduru'nu yalanladı!

Adli Tıp, 'Kabataş mağduru'nu yalanladı!

Kabataş’ta Gezi direnişçileri tarafından ağır şekilde dövüldüğü iddia edilen Zehra Develioğlu’nun aldığı raporda sadece birkaç basit morluk olduğu belirtiliyor. Edinilen bilgiye göre raporda, Develioğlu’nun saçının çekildiği, yere düşürüldüğü gibi iddialar da yer almıyor.

İstanbul Kabataş’ta Gezi Parkı direnişçileri tarafından bayıltılana kadar dövüldüğünü iddia eden AKP’li Bahçeşehir Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu’nun Adli Tıp raporunda sadece bazı morluklar olduğu belirlendi.

Zehra Develioğlu, 5 Haziran tarihinde, Çağlayan Adliyesi’ndeki İstanbul Adli Tıp Şube Müdürlüğü’ne başvurdu. Burada doktor Gökçe Ünal Bayraktaroğlu tarafından muayene edildi. Muayene sonucu hazırlanan rapor, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından soruşturma dosyasına da konuldu. Zehra Develioğlu’nun Adli Tıp raporunda sadece, bacaklarının iç kısmında 1 ila 1,5 santimetre boyutlarında 5 adet ekimoz (hafif morluk) olduğu ileri sürülüyor. Kısa sürede geçen ya da sarı renge dönen cinsten morlukların, basit bir itmeyle meydana gelmesi mümkün. Ancak Develioğlu darp edildiğini söylediği için, rapora darp iddiası işlenmiş. Raporda başka bir darp bulgusu yer almıyor. Yine aynı şekilde, olayda Develioğlu’nun saçının çekildiği, yere düşürüldüğü gibi iddialar da raporda yok. Develioğlu’nun bu iddialarını doktora anlatmadığı, aksi takdirde mutlaka raporda yer alacağı belirtiliyor. Rapora ilişkin bilgiler olayın bir saldırı değil, karşılıklı gelişen bir tartışma olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Olayın içinde yer alan direnişçilerden biri RedHack’e yaptığı açıklamada, Zehra Develioğlu’nun kendilerine hakaret ettiğini bunun üzerine tartışma başladığını ve küçük çaplı bir itiş kakış yaşandığını söylemişti.

MOBESE KAYITLARI VAR

Adli Tıp Kurumu raporunun içeriğine ilişkin iddialar dışında MOBESE görüntüleri hakkında da yeni bilgiler ortaya çıkıyor. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, olay anına ilişkin MOBESE görüntüleri olmadığını söylemişti. MOBESE’lerin olay anını kaydettiği, ancak hükümet yetkililerinin yansıttığı gibi olayın bir saldırı olmaması nedeniyle “kameralar kırıldığı için çalışmıyordu” denildiği iddia ediliyor. Olayı bir saldırı olarak yansıtan ve Gezi direnişçilerini karalayan yetkililer, tüm iddialarına karşın Adli Tıp Kurumu raporunu açıklamıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “saldırının” görüntülerini yayınlayacaklarını söylemesinin üzerinden yaklaşık 1,5 ay geçti.