Adıyaman'da trafik faciası: 10 Ölü

Adıyaman'da trafik faciası: 10 Ölü

Adıyaman'da trafik faciası: 10 ölü

Adıyaman'da trafik faciası: 10 ölü
KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde TIR'ın çarptığı köy minibüsünde bulunan 2'si çocuk 10 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. Kazaya neden olduğu iddia edilen TIR şoförü gözaltına alındı.
Mustafa KILIÇLI- Ahmet KORKMAZ- Lütfi YIKAN/ PAZARCIK(Kahramanmaraş),(DHA) 02.02.2013 09:17
 
VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

 Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında Pazarcık-Gölbaşı karayolunun 25'inci kilometresindeki Akçalar Mevkii'nde meydana geldi. Demir yüklü, Adıyaman yönüne giden 38 yaşındaki Kadir Akkaya yönetimindeki 31 YP 131 plakalı TIR, iddiaya göre sürücünün direksiyon başında uyuklaması sonucu kontrolden çıkınca, karşı yönden gelen 37 yaşındaki İbrahim Doğan yönetimindeki 02 EB 556 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada yolcu minibüsü metal yığınına döndü.
 
GAZİANTEP'E GİDİYORLARDI
 
Adıyaman'ın Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Çelik Köyü'nden Gaziantep'e yolcu taşıyan minibüsü kullanan İbrahim Doğan ve yolcular Muharrem Ünal, Suna Avcı, Kübra Doğan, Ayşe Dağınık, Fatma Çelik, Nursel Dağınık, Esra Avcı, Nazlı Avcı ile kimliği tespit edilemeyen 1 çocuk kaza yerinde öldü. 
 
Kazanın duyulması üzerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. TIR'dan çevreye savrulan demirler nedeniyle araçların bölgeye giriş çıkışında da zorluk çekildi. Minibüsten bulunan ve yaralı olarak kurtulan 2'si çocuk 3 kişi ise güçlükle kaza bölgesinden alınıp, Pazarcık Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan yaralılar burada yapılan ilk müdahale ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Demir yığınına dönen minibüsteki cesetler de güçlükle çıkartıldı. Cesetler, olay yerine gelen araçlarla Pazarcık Devlet Hastanesi'ne taşındı.
 
KÖY MİNİBÜSÜ
 
Gölbaşı İlçesi'ne bağlı Çelik Köyü'nden her gün sabah Gaziantep'e yola taşıyan minibüsün aynı gün öğle saatlerinde tekrar köye döndüğü bildirildi. Minibüste bulunanların çoğunluğunun akraba olduğu, bir bölümünün alışverişe, kiminin de okulların tatil olması nedeniyle Gaziantep'teki akrabalarına ziyarete gittiği ifade edildi.
 
YOL TEK ŞERİTLİ
 
Kazayı duyarak olay yerine gelen köylüler, kazanın olduğu bölgedeki 3 kilometrelik yolun tek şeritli olduğunu ve yıllardan bu yana burada kazaların görüldüğünü savundu. Yolun çift şeritli duble olması için çaba göstermelerine karşın buranın yapılmadığını iddia eden köylüler, "İlk kez böyle büyük bir kaza oldu" dedi.
 
ŞOFÖR GÖZALTINA ALINDI
 
Yetkililer ise, kazanın ilk belirlemelere göre yara almadan kurtulan ve gözaltına alınan TIR şoförü Kadir Akkaya'nın direksiyon başında uyuması sonucu meydana geldiğini söyledi.