ADINLA YAŞA ŞEHİDİM

Bu ülkede bizim çocuklarımız mutlu olsun diye kendi çocuklarını yetim ya da öksüz bırakan insanlar var. 

Hepsinin adı Mehmet!

Gazetelerde ara sayfalarda bir köşede bir gün, televizyon haberlerinde ise 2 dakikamızı ayırdık bu güne kadar onlara. Ertesi gün unutmak kaydıyla. Koca arayan kadınlar daha çok konuşuldu şehitlerimizden.

Hepimiz borçluyuz aslında, bugün doğan bebeğimiz borçlu doğdu, en zenginimizin bile parasının ödemeye yetmeyeceği bir borç bu. Artık borcumuzu ödeme zamanı geldi.

Şehit Kütüphanelerini duydunuz mu? "Bizler Şehit olan silah arkadaşlarımız adına yurdun dört bir yanına kütüphaneler kuruyoruz. Bizlere vereceğiniz destekle şehitlerimizin isimlerini yaşatacağız" diyen güvenlik güçleri mensupları ve sivillerden oluşan gönüllü bir grup. Onlar Al bayrağa sararak toprağa bıraktıkları silah arkadaşlarının isimlerini ölümsüzleştirmek üzere yurdun dört bir yanında kütüphaneler kurarak, bir nevi vefa borcumuzu ödüyorlar. Twitter üzerinden organize olan grubun twitter bağlantı  linki @sehitkutuphane ve  web adresleri  sehitkutuphaneleri.com 

Onlar kendilerini şöyle tanıtıyorlar; 
Aziz şehidlerimizin herbirinin adlarını yaşatmak için kütüphaneler ve okuma salonları kurup, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı gençlerimiz ve çocuklarımızda kitaplar aracılığıyla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.
Hiçte profesyonel olmayan bir kadroyla tamamen gönüllülük esası ve özveriyle kitap dan başka bir bağış kabul etmeden, kitap toplama merkezlerimizde kitaplar topluyoruz. Bu toplanan kitapları da, şehitlerimiz adına kütüphane kurmak için gönüllü olmuş il koordinatörlerine yollayarak kütüphane kurulması çalışmalarını yapıyoruz.
Bağışçılarla, kütüphanede o kitabı okuyacak çocuklarımız ve gençlerimiz arasında, gönül köprüleri kurarak farkındalık sağlamak ve böylece milli birlik beraberliğimizi artırmak için sadece kitap topluyoruz. Bu sayede bağışçı özenerek seçip yolladığı kitaplara duygularını katabilmekte ve kütüphaneden yararlanan gencimiz, çocuğumuz bu maneviyatı hissedebilmektedir. Bağışçılar tarafından kitapların içine bir kaç satır not yazmasını ısrarla tavsiye ediyoruz. Bir çok kez şahit olduk ki o yazılan bir kaç satır not da en az kitap kadar çocuk ve gençlerimizin zihninde etki bırakabilmektedir.

Bu güne kadar 50 den fazla kütüphane kurdular ve herbirinde bir şehidimizin adını yaşattılar. Kurulan kütüphaneleri, illerini ve isimlerini bu linkten görebiliriz.  sehitkutuphaneleri.com/AcilanKutuphaneler.aspx
Evet bu güzel insanlara destek vererek, Vatan için canlarını veren diğer güzel insanların isimlerini hep birlikte yaşatabiliriz. Biz de destek olursak, şehitler gerçekten ölmez!

Önceki ve Sonraki Yazılar