Adaylık kızışıyor

 OBELDE ADAYI DA BELLİ OLDU

CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye başkanlığı için eski İskenderun Belediye Başkanı ülkücü Mete Aslan’ı aday göstereceği tartışılıyor. Aslan, Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından “Ya sev ya terk et” yazılı afişler astırmış, rahip Santoro cinayetinin ardından ise “Müslüman mahallesinde salyongoz satılmaz” demişti. “Alevi başkanın kıydığı nikâh geçerli mi” yazılı bildiriler dağıtan Mete Aslan, CHP’li Belediye Meclisi üyelerine de: “Çok konuşanın dilinin koparır, kıyma yapar ve ona yediririm”, demişti.

CHP yönetenlerinin, yaklaşan belediye seçimlerinde kullanılacak en önemli ölçütün, “adayın kazanma şansı” olduğu açıklamalarından sonra Obelde belediye başkanlığı için de Yedibela Fahri’nin (Fahri Falçata) aday gösterileceği konuşuluyor.

Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Yedibela,

“Gerçi aynı kabağa üflemiyoruz ama madem öyle uygun görmüşler artık ahenk yapmak bize yakışmaz. Cavcav eden olursa icabında defteri kebirden okur, ortamı düzene koyarız. Biz girdiğimize göre seçim sonucu bellidir. Naçizane tavsiyemiz, başkasına oy vermeyi aklından geçiren yavşak varsa enginarı çalıştırsın, sandıktan uzak dursun. İbreti alem için ibik kaldıranı hacamat ederiz, kaportası bozulur”, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Sorular üzerine “Almayacağımız ihaleye girmeyiz”, diyen Yedibela, “Yeter ki seçim olsun, biz ikna etmesini biliriz. Kimisine tatlı dille ulaşırsın, kimisine nohutla, kömürle gidersin, kimisi anlamaz, bamburuklarını sökersin, icabeder ayaklarına sıkarsın… Demem o ki, biz sakata gelmeyiz, seçime girdiysek alırız, bilmem anlatabildim mi”, dedi. 

Önceki ve Sonraki Yazılar