ADANA'DAN AKP YE DERS

ADANA'DAN AKP YE DERS

AKP Adana'da nir milletvekili kayıpla çıktı

ADANA'nın TBMM'ye gönderdiği 14 milletvekilinden 5'ini AK Parti, 4'ünü CHP, 3'ünü MHP ve 2'sini de HDP kazandı.

BİR MİLLETVEKİLİ DE ADANA'DA KAYBETTİ

3 dönem kuralı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in tekrar aday olmadığı AK Parti, meclise Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Sadullah Kısacık, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç'i gönderdi. 2011 seçimlerine göre 1 milletvekili kaybeden Ak Parti'nin ardından ikinci parti olan CHP ise Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ve Aydın Uslupehlivan, kenti TBMM'de temsil edecek. CHP'li Elif Doğan Türkmen, geçtiğimiz günlerde eski müvekkili Ali Fuat Elibol tarafından ayağından tabancayla vurulmuştu.

BİR SOSYALİS MECLİSE GİRİYOR

MHP ise Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ile Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz'ı Ankara'ya gönderdi. İlk kez parti olarak seçime giden HDP'de ise Sosyalist Demokrasi Partisi eski Genel Başkanı Rıdvan Turan ile Meral Danış Beştaş Ankara'ya vekil olarak gidecek.

AKP 7 PUAN BİRDEN KAYBETTİ

Adana'da 2011 seçimlerine göre CHP ile MHP vekil sayısını korudu. 2011'de Adana'da yüzde 37.39'luk oy oranıyla 6 vekil çıkartan Ak Parti, kesin olmayan sonuçlara göre, 7 puan düşüşle 1 vekil kaybetti. HDP, geçen dönem TBMM'ye giden bağımsız milletvekili ile AK Parti'nin kaybettiği 1 milletvekilini alarak 2 vekil çıkartmış oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı