Adana'da Vekil ile Vali Fena Kapışmış

Adana'da Vekil ile Vali Fena Kapışmış

AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, ilk kez AKP döneminde vali olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u, 2 sayfalık ağır suçlamaların yer aldığı bir mektupla İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikâyet etti.

AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, ilk kez AKP döneminde vali olan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’u, iki sayfalık ağır suçlamaların yer aldığı bir mektupla İçişleri Bakanı Muammer Güler’e şikâyet etti. 

“Dinleme hastalığı müptelasıdır” diye tanımladığı Vali Coş’u güvenlik güçlerini kullanarak kendisini ve diğer milletvekillerini, belediye başkanlarını yasadışı yollardan dinlettirmekle suçladı.
"Yaptığı dinlemeleri belli yerlere servis ettiğiide kuvvetle muhtemeldir.Yaptığı zulümler darbe ve tek parti dönemlerinde bile görülmedi” diyen Küçükaydın, Bakan Güler’den iddiaları için müfettiş görevlendirmesini istedi.

Küçükaydın, Vali Coş’un, “Gittiği her ile müteahhidini de beraberinde götürdüğünü” ve “Başbakan Erdoğan’a özel yakınlığını açıkça anlattığını” da şikâyetinde dile getirdi.

Küçükaydın’ın, “Bütün bu sıraladığım hususlar Vali Hüseyin Avni Coş’un marifetlerinden sadece bir bölümüdür ve hepsinin ispatı vardı. Ayrıca vali, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a özel yakınlığını ihsas ettirerek İstanbul Belediyesi’nde yaptığı soruşturmayı imalı şekilde anlatabilmektedir. Ben bu konuları önceki bakan İdris Naim Şahin ve Bakan Yardımcısı Osman Güneş’e de anlattım." dedi.

Şikayetleri bununla sınırlı olmayan Küçükaydın "Bingöl Valiliği’nden başlayarak H. A isimli müteahhidi gittiği her ile beraber götürdüğü inkârı mümkün olmayacak şekilde ortadadır. Zira bu kişi valinin gittiği Bingöl, Aksaray, Kırklareli, Aydın illerinde kamuya ait işler yapmıştır. Hepsi de belgelidir. Aynı müteahhit H. A’yı Adana Valisi olur olmaz Adana’ya da taşımış, Turgut Özal Bulvarı’nda Akdoğan sitesinde lüks bir büro açılmış, bazı bürokratlar akşamları bu binaya çağrılmak suretiyle ihaleler yönlendirilmek istenmiştir. Buna itiraz etme cesaretini gösteren elemanlar açığa alınarak görev yerleri değiştirilmiştir." şeklinde iddialarını sıraladı.