ADANA'DA ŞEHİT OLAN POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

ADANA'DA ŞEHİT OLAN POLİSLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Saldırganlar motosikletle kaçarken, yaralı polisler ekip otomobilinin sürücüsü tarafından tekrar özel hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine alındı.

ŞEHİT POLİS MEMURLARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU

Adana'da düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memurlarının 48 Süleyman Çakır ve 39 yaşındaki Bircan İlhanlı'nın cenazeleri yaşamlarını yitirdikleri hastanelerden otopsi için Adana Adli Tıp morguna götürüldü.

VALİ: GENİŞ ÇAPLI OPERASYONLAR BAŞLADI

Adana Valisi Mustafa Büyük, saldırıda ağır yaralanan ve amelayat sırasında şehit olan polis memuru Bircan İlhanlı'nın tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi çıkışında açıklama yaptı. Büyük şöyle konuştu:

ADANA'DA 2. SALDIRI

"Güney Adana Hastanesi'nden çıkışta adli rapor almak için giden Dağlıoğlu Karakolu'nun ekibine silahlı saldırıda bulunuldu. Maalesef saldırı sonucunda ilk aşamada bir şehidimiz, ikinci aşamada ikinci memur arkadaşımız hastanede ameliyat sonrası şehit oldu. Bu olayla ilgili ilk bilgilere göre terör örgütünün bir saldırısının olduğu anlaşılıyor. Şüphelilerle ilgili ilimizde özellikle o bölgede çok geniş çaplı operasyonlar başladı. En kısa sürede bu saldırıyı yapanlarla ilgili yakalama işlemi yapılacağı ümidi içindeyiz. Tabi polis teşkilatımıza, ülkemize, şehrimize başsağlığı diliyoruz. İlimizde ikinci saldırı. Pozantı'daki saldırıdan sonra. Bunun acısını yaşıyoruz. Ama milletin birliği ve beraberliği bozulmayacak, hukuk içerisinde her türlü cevabı en katı şekilde gerçekleştirilecektir."

MOTOSİKLETLİ SALDIRGANLAR KAÇTI

ADANA'da polis otomobiline motorsikletli iki kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru şehit oldu, 1 polis memuru ise ağır yaralandı. Akşam saatlerinde Şanlıurfa belediye Başkanına uzun namlulu silahlarla çapraz ateş açan teröristler yara almadan kurtulan AKP'li başkanın yerine bu defa polislere acımadı.İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

HASTANE ÖNÜNDE

Olay saat 20.00 sıralarında merkez Seyhan İlçesi Akkapı Mahallesi'ndeki özel bir hastanenin önünde meydana geldi. Dağlıoğlu Polis Merkezi'nde görevli ekip otomobili hastane bahçe kapısından çıkış yaptığı sırada motosiklet üzerindeki kasklı ve maskeli iki kişi tarafından ateş açıldı. Saldırıda otomobildeki iki polis memuru ağır yaralandı.

MOTOSİKLETLE KAÇTILAR

Saldırganlar motosikletle kaçarken, yaralı polisler ekip otomobilinin sürücüsü tarafından tekrar özel hastaneye götürülerek yoğun bakım ünitesine alındı. Burada yapılan müdahalelere rağmen polislerden biri şehit oldu. Diğer polis ise yapılan ilk müdahalenin ardından Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralı polis burada 
yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

SALDIRGANLAR İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı araştırma başlatılırken, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'te hastaneye gelerek polislerle ilgili bilgi aldı. Bölgede olayın ardından silah sesleri duyuldu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı