ADANA'DA ŞAFAK OPERASYONU 17 GÖZALTI

ADANA'DA ŞAFAK OPERASYONU 17 GÖZALTI

ADANA Emniyet Müdürlüğü, kent merkezinde önlem amaçlı 19 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi.

ADANA Emniyet Müdürlüğü, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde yakalanışının yıldönümü öncesinde kent merkezinde önlem amaçlı 19 adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenledi. 500 polisin katıldığı operasyonda, 17 kişi gözaltına alındı.

5 MAHALLEYE EŞ ZAMANLI BASKIN

Emniyet Müdürlüğü, Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 yılında Türk güvenlik güçleri tarafından Kenya'da yakalanışının yıldönümü öncesinde, örgüt lehine korsan gösterilerin sık yapıldığı merkez Seyhan İlçesi Hürriyet, Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Barbaros, Şakirpaşa mahalleleri ile merkez Yüreğir İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde şafak operasyonu yaptı. Terörle Mücadele, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerinden çok sayıda polisin katıldığı operasyonda, özel eğitimli köpekler de kullanıldı.

EVLERDE ARAMA YAPILDI

Önceden belirlenen ve şüpheli görülen adreslere Özel Harekat Timleri, koçbaşları ile demir kapıları kırarak girdi. Çevik Kuvvet ekipleri sokak başlarında güvenlik alırken, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler ise evlerde arama yaptı.

Sabahın ilk saatlerine kadar devam eden operasyonun sonunda, gözaltına alınan 17 şüpheli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı