ADANA'DA KORKUTAN ORMAN YANGINI

ADANA'DA KORKUTAN ORMAN YANGINI

ADANA'nın Saimbeyli İlçesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ndeki ormanlık bölgeye doğru ilerliyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını söndürmek için çok sayıda orman işçisi 20 arazöz karadan, 4 helikopterle havadan müdahale başlatıldı. 

Saimbeyli'ye bağlı Karakuyu Mahallesi'ndeki Sarıçiçek Yaylası'ndaki ormanlık alanda saat 13.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle alevler yükseldi. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangını haber alan Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlık ekipler, alarma geçti. Yangın yerine çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi. Saimbeyli'deki söndürme ekiplerine, Feke ve Kozan İlçeleri ile Kahramanmaraş'ın Andırın ve Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'ndeki orman işletme müdürlükleri ve şefliklerinden de takviye ekip gönderildi. Yangına toplam 20 arazöz ve 4 yangın söndürme helikopteriyle müdahale edildi. Kızılçam ağaçlarının yoğun olduğunu sarp bölgedeki yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığı belirtildi. 

150 HEKTARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ 

Sarıçiçek Yaylası'ndaki orman yangını, tüm müdahalelerine rağmen rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Saat 18.00 itibariyle 150 hektarlık orman zarar gördü. Söndürme çalışmaları Karakuyu Mahallesi sakinleriyle birlikte yaklaşık 500 kişilik ekiple yürütülürken, 20 arazöz ve 4 yangın söndürme helikopterine takviye olarak 2 de yangın söndürme uçağı bölgeye yönlendirildi. 

2 SAAT KAYIP PERSONELİ ARADILAR 

Söndürme çalışmalarına katılan Saimbeyli Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli Salih Çolakoğlu'ndan yaklaşık 2 saat süreyle haber alınamaması büyük panik yaşattı. Saat 16.00 sıralarında alevlere müdahale etmek için gittiği bölgeden geri dönmeyen Çolakoğlu'nu bulabilmek için arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 2 saatlik çalışma sonrası Çolakoğlu'na ulaşıldı. Çolakoğlu'nun müdahale ettiği alevlerin birden büyümesi üzerine güvenli bir bölgeye sığındığı belirtildi. 

'ARAZÖZÜ ZOR KURTARDIK' 

Rüzgarın yön değiştirmesi nedeniyle söndürme ekipleri zaman zaman tehlike yaşadı. Yöredeki 5 yayla evi, alevler arasında kalıp, zarar gördü. Yayla evlerine alevlerin ulaşmasını engellemeye çalışan yangın işçileri, riskli bölgeden arazözle birlikte güçlükle çıkarken, hortumlar tutuşup alev aldı. 

Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol da bölgeye gelerek yangın söndürme çalışmaları hakkında ekiplerden bilgi aldı. Havadan ve karadan müdahaleye rağmen alevlerin Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'nin ormanlık alanına doğru ilerlediği bildirildi. 

BAZI BÖLGELERDE ALEVLER KONTROL ALTINA ALINDI 

Sarıçiçek Yaylası'ndaki orman yangınının bazı bölgelerde kontrol altına alındı. Söndürme araçlarının ulaşmakta zorluk çektiği dağların sarp kesimlerinde ise yangın halen devam ediyor. 

Havanın kararmasından sonra havadan müdahaleye ara verildi. Yangına Adana, Mersin, Tarsus ve Karaisalı Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinden de destek geldi. Bölgede 30'un üzerinde arazöz ile söndürme çalışmalarına devam ediliyor. Yangın, Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ndeki ormanlık bölgeye doğru ilerliyor. 

Kaynak:Haber Kaynağı