ADANA'DA FUHUŞ ŞEBEKESİNDEN KORKUNÇ YÖNTEM

ADANA'DA FUHUŞ ŞEBEKESİNDEN KORKUNÇ YÖNTEM

Kadın' yerine 'Boya lazım mı?', 'Reklam panosu' ve 'Işıklı tabela' gibi şifreler kullanan şebekenin Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş bağlantılarını da ortaya çıkaran polis, operasyon için düğmeye bastı.

Türkliye artık bir fuhuş, zina ve her türlü ahlaksılığın yaygınlaşıp kurumsallaştığı bir ülke haline geldi. Devlet desteğinde ve himayesinde kurumlarda çocuk tecavüzleri, akıl almaz enzezt hikayeleri haberleri bitmek bilmiyor. Bu günün haberi ise tam bir dehşet ve vijdansızlık ayrıntılara sahip.

ÇOCUKLARINI KAÇIRIP ZORLA FUHUŞ

ADANA merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda 'Çocuk kaçırma, dayak, tehdit ve şantaj yaparak kadınları fuhuşa zorladıkları' öne sürülen 46 yaşındaki Ömer B. ile kızı 14 yaşındaki E.B.'nin yönettiği şebeke çökertildi. Baba ile kızının da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alınırken bunların zorla pazarladığı 16 kadın da kurtarıldı.

ÇEŞİTLİ YOLLARDAN AĞLARINA DÜŞÜRÜP FUHUŞ YAPTIRIYORLAR

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Bürosu ekipleri, 'Kedi' lakaplı Ömer B. ile fuhuştan kaydı olan kızı E.B.'nin çeşitli yollarla ağlarına düşürdükleri kadınlara fuhuş yaptırdığı bilgisini aldı. Teknik takip başlatan polis, 4 ay boyunca şebekeyi izledi.

Telefonda dinlemeye takılmamak için fuhuş pazarlığı yaparken 'Kadın' yerine 'Boya lazım mı?', 'Reklam panosu' ve 'Işıklı tabela' gibi şifreler kullanan şebekenin Mersin, Osmaniye ve Kahramanmaraş bağlantılarını da ortaya çıkaran polis, operasyon için düğmeye bastı.

Bu kentlerdeki adreslere eş zamanlı yapılan operasyonda, 16 hayat kadını kurtarıldı, şebeke elebaşı Ömer B., kızı E.B., Muhammet U. (31), Rezzan Ş. (36), Süleyman Y. (49), Ender T. (38), Salim T. (38), Mehmet Y. (33), Oğuzhan O. (21), Mehmet D. (36), Ekrem E. (77), Hamdullah İ. (29) ve Şirvan A. (29) gözaltına alındı.

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU REHİN ALMIŞLAR

Kadınları tuzağa düşürmek için her yolu deneyen şebeke, bazı kadınları sosyal medyada arkadaşlık kurarak, bazılarını da tehditle fuhuşa zorladığı belirlendi.

Şebekenin, fuhuş yapmak istemeyen kadınların da çocuklarını kaçırıp, ölümle tehdit ettiği ileri sürüldü.

Kurtarılan kadınlardan 22 yaşındaki C.E.'nin kandırılıp Çorum'dan Adana'ya getirildiği fuhuş yapması için 3 yaşındaki çocuğunun rehin tutulduğu da saptandı. Genç kadının, şebeke üyesi Mehmet Y. tarafından kamyonetle köy köy gezdirilip fuhuş yaptırıldığı anlaşıldı.

BABASININ İZİNDE

Polis, yaptığı teknik takip sonucunda 'Kedi' lakaplı Ömer B.'nin kızı E.B.'nin, şebekenin kilit isimlerinden olduğunu belirledi.

Fuhuş için yer temin etmek, kadın pazarlamak ve aracılık suçlarından daha önce 3 kez işlem yapılan küçük kızın, kadınları telefonla arayan müşterilere yönlendirdiği anlaşıldı.

Bazı zamanlarda hayat kadınlarını babasından gizli olarak müşteriye gönderdiği ve gelen parayı kendisinin aldığı tespit edildi.

Daha önceden de aynı suçtan sabıkası bulunan E.B.'nin polisin operasyon düzenlediği gün fuhuştan gelen para yüzünden babasıyla tartıştığı ve sinirlenerek evden çıkıp gittiği ifade edildi.

Emniyetteki sorgularının ardından 16 mağdur kadın ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen şebeke elemanlarından Rezzan Ş., Süleyman Y., Salim T., Mehmet Y., Oğuzhan O., Mehmet D., Ekrem E., Hamdullah İ., Şirvan A., Ender T., küçük kız E.B. adli kontrol şartı serbest bırakıldı. Ömer B. ile Muhammet U. ise tutuklandı.

Kaynak:Haber Kaynağı