Adana'da Esad'a Destek Verenlerin Başı Gövdesinden Ayrılacak Bildirisi

Adana'da Esad'a Destek Verenlerin Başı Gövdesinden Ayrılacak Bildirisi

Adan'da Alevilere tehdit

CHP'Lİ ÖZGÜMÜŞ: ADANA'DA ALEVİLERİN EVLERİNE TEHDİT BİLDİRİSİ ATILIYOR
 
ADANA

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Adana'da özellikle Alevi vatandaşların ev ve işyerlerine cihat çağrısı yapan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek verenlerin başının gövdesinden ayrılacağı yönünde tehditler içeren Türkçe ve Arapça yazılı bildiriler dağıtıldığını iddia etti. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, bildirileri dağıtanların birkaç kişi olduğunu, amacın vatandaşlar arasında huzuru bozmak olduğunu söyledi.


Milletvekili Ümit Özgümüş, yaptığı yazılı açıklamada, 9 Nisan'da kim olduğu belli olmayan kişi veya kişilerin, adı daha önceden duyulmayan Şeyh Muaz-el Hatip Taburu isimli bir örgüt imzasıyla Alevi vatandaşlarının ev ve iş yerlerinin kapılarının altına bildiri attığını söyledi. Sükunet çağrısı yapan Ümit Özgümüş, "Cihat çağrısı yapan ve Esad'a destek verenlerin başının gövdesinden ayrılacağı yönünde tehditler içeren bildirileri, ev ve işyerlerinin kapılarının altından atarak dağıtmışlardır. Sosyal medyada hızla yayılan bu bildirilerle ilgili, ne gibi önlem alınması ve nasıl bir tepki gösterilmesi yönünde çok sayıda telefon ve mesaj aldık" dedi.
 
Türkiye'nin geldiği hassas noktada, Alevi kesimini, özellikle Arap Alevi kesimini ve gençlerini kışkırtmaya yönelik bazı oyunların tezgahlandığını ileri süren Özgümüş, açıklamasında şöyle dedi:
 
"Bu bildiriyi kimin dağıttığı, gerçekten böyle bir örgüt olup olmadığı, provokatif profesyonel işi mi veya fanatik bir grup işi mi olduğu belli değil. Konu güvenlik güçlerimizin takibindedir. Bu aşamada tepki göstermek veya birlik olunduğu yönünde bir güç gösterisi, tam olarak bu provokasyonu tezgahlayan alçakların amacına hizmet edecektir. Tüm Alevi kesimini ve özellikle gençlerimizi sakin olmaya ve araştırmanın sonucunu beklemeye davet ediyorum."
 
VALİ COŞ: BİRKAÇ KİŞİNİN İŞİ, VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN
 
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, söz konusu bildirilerle ilgili güvenlik güçlerinin çalışma yaptığını, olayla ilgili ipuçlarına ulaşıldığını açıkladı. Vali Coş, vatandaşların endişeye kapılmaması gerektiğini de belirterek şunları söyledi:
 
"Bildirilerin provokatif amaçlı olduğunu, vatandaşlarımızı birbirine düşürmek,  tedirginlik yaratmak, mezhep esasına dayalı bir sorun çıkartmak için huzur ve barış ortamından rahatsız olan çevrelerin yaptığını düşünüyoruz. Güvenlik birimlerimiz çalışıyor, gerekli ipuçlarına ulaşıldı. Sorumlular Türk yargısına teslim edilecektir. Vatandaşlarımız da müsterih olsun. Bunlar bir kaç kişi, grup değil. Her türlü tedbir güvenlik güçlerimiz tarafından alınmıştır. Benzen olaylar yaşanması halinde vatandaşlarımız polisin 155 ve jandarmanın 156 numaralı ihbar telefonlarına bilgi versin. Güvenlik güçlerimiz gerekeni yapacaktır."