Adana'da Büyük Vurgun!

Adana'da Büyük Vurgun!

Adana Buruk Mezarlığını'nın bulunduğu alandaki arsaları 2.4 milyona ikinci kez kamulaştırdılar.


Adana’nın merkez Sarıçam İlçesi’ndeki Buruk Mezarlığı’nın bulunduğu yerdeki arsaların 2.4 milyon lira ödenerek ikinci kez kamulaştırılıp Adana Büyükşehir Belediyesi’ne mezarlık yeri olarak satılarak haksız kazanç sağladığı iddiasıyla, aralarında belediye bürokratları ile encümen üyelerinin de bulunduğu 73 sanık hakkında dava açıldı. Sanıklar hakkında ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve bu suça iştirak’ suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Adana 3′üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın iddianamesinde, Buruk Mezarlığı’nın orta yerinde kalan ve 19 Ağustos 1982′de mezarlık yapılmak üzere kamulaştırılarak parası ödenmesine rağmen, tapu tescil işlemi yapılmadığı için tapu kayıtlarında hala hissedarlar adına görünen arsaların yeniden kamulaştırılarak ikinci kez belediyeye satıldığı ihbarları üzerine soruşturma başlatıldı. Bilirkişi raporlarına da yer verilen 17 sayfalık iddianamede, 38 ayrı parselden oluşan 69 bin 200 metrekare arsanın 31 yıl önce kamulaştırılarak parası ödenmesine rağmen aynı arsaların yeniden kamulaştırılarak belediye satıldığı ileri sürüldü. İddiaya göre, aynı arsalar üzerinde, 1 Haziran 2011′de, encümen kararı ile yeniden kamulaştırma yapıldı. Sonra da sözde arsa sahiplerine toplam 2 milyon 471 bin 428 lira ödeme yapıldı.

KİMLER YARGILANACAK

Aytaç Durak’ın görevden alınmasından sonra Başkan Vekili olan Zihni Aldırmaz döneminde yeniden yapılan bu kamulaştırma ile ilgili olarak Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Kaşif Barut, Genel Sekreter Yardımcıları Gülşen Birgül Ağdemir, Mahmut Çolak, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Sadrettin Aydoğdu, Emlak ve İstimlak Şube Müdürü Ramazan Akyol, Harita Teknikeri Mustafa Nedim Gültekin, Mali Hizmetler Daire Başkanı Mansur Aladağ, Strateji Geliştirme Daire Başkanı Selçuk Özkök ile meclis üyeleri Fethi Coşkuntuncel, Necmettin Atay, Ahmet Işık, Mehmet Esendemir, Mustafa Kızılelma ile birlikte arsaların sahibi oldukları iddiasıyla para aldıkları ve aracılık yaptıkları ileri sürülen toplam 73 sanık hakkında ‘kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık ve bu suça iştirak’ suçundan 2 ile 7 yıl arasında hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca, sanıkların mallarına tedbir konulması ve kazanç müsaderesi uygulanması istendi. Ayrıca, adı geçen bazı şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verilirken adı geçen bir avukatla ilgili soruşturma evrakının ayrılarak Avukat Soruşturma Bürosu’na gönderildiği bildirildi.

Sanıkların yargılanmasına 17 Haziran 2013′de başlanacak.