Adana'da bitmek bilmeyen direnişe polis müdahelesi

Adana'da bitmek bilmeyen direnişe polis müdahelesi

Adana'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek isteyen bir grup, Adana Akkapı Mahallesi'nde toplanan ve yürüyüşlerine izin verilmeyen başka bir gruba katılmak istedi.

ADANA ATATÜRK PARKI'NI EYLEM ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ 
 
DAĞILMAYAN GRUBA POLİS MÜDAHALESİ
 
Adana'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek vermek isteyen bir grup, Adana Akkapı Mahallesi'nde toplanan ve yürüyüşlerine izin verilmeyen başka bir gruba katılmak istedi. Geçtiğimiz gün AK Parti'yi destekleyen bir grupla, aralarında CHP Milletvekili Ümit Özgümüş'ün olduğu ve Taksim Gezi Parkı protestolarına destek veren bir grup karşı karşıya gelmiş sonrasında ise protestolara destek veren grup taşlanmıştı. Bunun üzerine bugün protestolara destek vermek için Akkapı Mahallesi'nden Atatürk Parkı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermezken, AK Parti taraftarı grup ise Saydam Caddesi üzerinde bekleme başladı.
 
YAKLAŞIK BİN 500 KİŞİ AKKAPI'YA GİTMEK İSTEDİ
 
Atatürk Parkı'nda toplanan yaklaşık bin 500 kişi, yürümelerine izin verilmeyen grubun bulunduğu Akkapı Mahallesine gitmek istedi. Sloganlar atarak Saydam Caddesi'ne kadar yürüyen grup burada polis engeliyle karşılaştı. Grubun Akkapı Mahallesi'ne gitmesine izin vermeyen polis, gruba dağılın uyarısı yaptı. Polisin yaklaşık 1 saatlik uyarısına rağmen dağılmayan gruba polis müdahale etti. Polisin TOMA'larla tazyikli su ile müdahale ettiği grup, ara sokaklara ve Saydam Caddesi'ne doğru dağıldı. Tazyikli suyla müdahale sırasında yere düşen bir eylemci göz altına alınırken, grubun içinde bulunan tamamen siyah giymiş türbanlı bir kadın dikkat çekti. 
 
Ara sokaklara kaçan bazı eylemciler cadde üzerinde ilerleyen TOMA'lara ve çevik kuvvet ekiplerine taş atması üzerine, polis biber gazı kullandı. TOMA'lar, Çakmak Caddesi'nin girişine kadar kaçan eylemcileri takip ederek grubu dağıttı.